La presidenta de la Comunitat de Madrid carrega contra totes les propostes que el PSOE i Sumar recullen en el seu programa de govern, com la reducció de la jornada laboral o fer permanent l'impost a la banca i energètiques, però també critica l'acord que els socialistes han assolit amb ERC de cara a la possible investidura de Pedro Sánchez. "Avui se'n negocia una treu de 15.000 milions a Catalunya que demà poden ser 10 vegades més", comentava Isabel Díaz Ayuso en una encontre amb el sector financer, on aprofitava per presumir que "Madrid no té deutes", perquè no volen hipotecar-se, ni deure-li res a l'Estat.
Ayuso criticava que administracions "com Catalunya" hagin hagut de recórrer en el passat al FLA (Fons de Liquiditat Autonòmica) i que ara, els "condoni deutes amb interès polític", "destrossa la nostra imatge com a país". Segons el seu parer, "és un atemptat contra la seguretat jurídica" i la decisió és "poc fiable" davant dels ciutadans o empreses, per l'exemple que puguin donar davant d'ells. En aquest sentit, aprofitava per presumir de nou sobre la Comunitat de Madrid, que ha elaborat "uns pressupostos realistes i prudents", que compten amb l'aval de l'AIReF, i en els quals s'ajusten les despeses a ingressos en compliment de les regles fiscals europees. "Disposarem de 7.400 milions d'euros de pressupost, el més alt de la història."
En aquest context, a més, Ayuso feia referència a l'amnistia en destacar que, "saltar-se la llei, és i ha de continuar sent delicte". En la encontre, on es trobaven els principals líders de CaixaBank, BBVA o el Banc Santander, la presidenta de la Comunitat de Madrid també aprofitava per fer una picada d'ullet al sector bancari.
En concret, criticava la reforma fiscal de PSOE i Sumar, en la que s'espera recaptar 42.000 milions, i amb la qual la banca ha estat tan dura l'últim any. "No oblidem aquells impostos que van prometre que serien temporals com el de la banca i energètiques, que espero que siguin frenats pels tribunals." Si bé, tots els bancs ho han denunciat davant de l'Audiència Nacional.
També feia al·lusió al de les grans fortunes, el "mal anomenat de la solidaritat", que segons ha dit, va haver de ser retirat a l'Argentina. "Perjudica la nostra regió que és on s'ha recaptat gairebé el 80% del total, és una manera més de minar l'enginyeria fiscal de Madrid. S'ha demostrat que estimulant l'econòmica es recapta més", subratllava.
Finalment, Isabel Díaz Ayuso ha criticat la reducció de la jornada laboral de 40 a 37,5 hores perquè "ofegarà" la productivitat i la competitivitat de les empreses espanyoles, majoritàriament pimes. Segons indicava, "produir el mateix costés més i seran menys eficients".