CaixaBank va augmentar l'any passat la seva aportació al PIB en un 11,7%, assolint els 18.872 milions d'euros, que representen l'1,18% del PIB nacional, segons l'informe de Sostenibilitat i Impacte Socioeconòmic 2024 publicat aquest diumenge per la mateixa entitat. Aquesta aportació al PIB nacional s'incrementa en dos punts bàsics més que l'any anterior, "la qual cosa reflecteix la rellevància i el paper estratègic del banc, que ha aconseguit augmentar el seu pes en un context de fort repunt de l'economia del país registrat l'any passat", informa Efe.
Quant a l'impacte de l'activitat del banc sobre l'ocupació, la plantilla de CaixaBank a Espanya va créixer un 14% el 2024, fins a arribar els 41.304 professionals, davant els 36.225 de l'any anterior. En l'àmbit de grup, el nombre d'empleats en va ascendir 46.014, la qual cosa representa un increment del 2,6%. A més, l'activitat del banc va generar més de 68.777 llocs de treball directes i indirectes a Espanya "a través de l'efecte multiplicador de compres a proveïdors", explica l'informe.
Impostos i oficines
Pel que respecta a la contribució fiscal, CaixaBank va abonar 3.593 milions d'euros en tributs directes, indirectes i a la Seguretat Social per l'exercici 2024, un 88,8% més que l'exercici anterior. A això caldria afegir els 2.559 milions recaptats en nom de tercers.
Segons desgrana el document, CaixaBank manté la xarxa d'oficines més extensa del sistema financer espanyol, garantint l'accés a serveis financers a pràcticament tot el territori. Actualment, CaixaBank té 1.403 oficines en poblacions de menys de 10.000 habitants, té presència en un total de 2.234 municipis d'Espanya i és l'única present amb oficina bancària en 459 poblacions rurals o amb menys població.
Pla de Sostenibilitat
L'any passat, l'entitat va aprovar un nou Pla de Sostenibilitat per a 2025-2027 amb el que es compromet a mobilitzar 100.000 milions d'euros en finances sostenibles. En el pla anterior, de 2022 a 2024, es van mobilitzar 86.770 milions. Amb el nou pla, l'entitat busca afrontar reptes com la desigualtat i el canvi climàtic, impulsar una economia més sostenible i afavorir el desenvolupament econòmic i social mitjançant el finançament de projectes d'energies renovables, mobilitat neta i edificacions eficients.
CaixaBank explica que aposta per aquesta via amb la comercialització de productes que integra criteris ambientals, socials i de governança, i impulsa activitats que contribueixen a la transició cap a una economia baixa en carboni i que siguin ambientalment sostenibles.
El banc, a més, manté els seus objectius públics per a 2030 de reducció d'emissions de CO₂ finançades en sectors d'alta intensitat en emissions, com l'elèctric, petroli i gas, automoció, ferro i acer, agropecuari, immobiliari, aviació i naval.