El cofundador de OpenAI, Sam Altman, va obrir aquest dijous la porta a pagar als mitjans de comunicació pels continguts que utilitzi la seva aplicació Xat GPT per mostrar els usuaris, després d'una polèmica llançada per una denúncia del diari nord-americà New York Times per utilitzar la seva informació sense pagar-lo. "Ens agradaria mostrar contingut, enllaçar, mostrar marques de llocs com el New York Times o el Wall Street Journal o qualsevol altra gran publicació, dir 'això és el que ha passat avui', 'aquí hi ha aquesta informació en temps real' i llavors ens agradaria pagar per això", va assenyalar. Però, va insistir, aquesta informació apareixeria a partir d'una consulta de l'usuari i no seria utilitzada per entrenar el model (algoritme)".
El desenvolupador i empresari informàtic va comentar que el va sorprendre molt la denúncia que li va posar el prestigiós mig nord-americà per violació dels drets de propietat intel·lectual, sobretot perquè -segons ell- es trobaven en "negociacions productives" i estaven disposats a pagar-li "molts diners". "Ens va sorprendre tant com a qualsevol llegir que ens demandaven, va ser una cosa estranya", va afirmar en ser preguntat per aquest assumpte en un debat sobre intel·ligència artificial en el qual va participar en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos.
Va aclarir que OpenAI estava disposat a utilitzar la informació del New York Times per millorar l'aplicació, però va assenyalar que ara això "no és la nostra prioritat, de fet no necessitem formar-nos en les seves dades". Sobre com serà en el futur la relació de la seva companyia amb els mitjans de comunicació, va explicar que la seva intenció "amb els propietaris de continguts com el New York Times i com els acords que hem fet amb molts altres editors... i farem més amb el temps, és que quan un usuari pregunta a Xat GPT que ha passat a Davos, ens agradaria dirigir el trànsit".