Adeu definitiu a El Corte Inglés de Portal de l’Àngel. Els grans magatzems tancaran les portes definitivament el 31 d’agost, després que la companyia vengués l’edifici l’any 2022 a la join venture Redevco Iberian Ventures. Així, l’oferta d’aquest centre comercial, que comptava majoritàriament amb roba d’esport i calçat es traslladarà a El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, ubicat a pocs metres del de Portal de l’Àngel.

De fet, el bloc de la plaça de Catalunya s’està sotmetent a una reforma per poder-hi posar gran part dels articles de Portal de l’Àngel, segons ha avançat el digital Tot Barcelona. Des dels grans magatzems asseguren que el tancament s’emmarca en una “reordenació comercial” i que l’oferta es trobarà a l’altre centre. La join venture Redevco i un dels fons d'Ares van tancar la compra de l'emblemàtic centre a finals de l'any 2022, que compta amb més de 18.000 metres quadrats de superfície.

El Corte Inglés va obrir a Portal de l'Àngel l'any 1998

En aquell moment els nous propietaris van anunciar una inversió de més de 200 milions d'euros per la compra de l'actiu i la reforma per convertir el bloc en ús comercial i també d'oficines. Redevco, després d'adquirir el bloc, va assenyalar que es tractava "d'una atractiva oportunitat d'inversió gràcies a la seva ubicació, a més d'una aposta per millorar la sostenibilitat i l'habitabilitat dels espais urbans". En aquesta línia, el vicepresident d'Ares Real Estate, Álvaro Urbón, va destacar que, "donada la seva excel·lent ubicació, l'accés de l'immoble a notables serveis i infraestructures públiques, juntament amb l'oportunitat de millorar el seu impacte mediambiental, estem convençuts del futur d'aquesta inversió". 

L'espai de Portal de l'Àngel és conegut popularment com a Can Jorba. L'edifici, que fa anys albergava una sucursal de l'empresa familiar Magatzems Jorba, va ser el primer local comercial d'Espanya on es van instal·lar escales mecàniques. L'estètica del comerç està inspirada en l'arquitectura francesa de l'època. El 1963 l'edifici va passar a ser propietat de Galerías Preciados. El 1995 l'immoble va ser comprat per El Corte Inglés i finalment el 1998 va acabar obrint les portes.

Reobertura a Francesc Macià

El Corte Inglés fa un temps va decidir desinvertir en aquells actius no estratègics i tancar aquells que no els oferien un bon retorn. Per aquest motiu, la companyia presidida per Marta Álvarez va decidir tancar al carrer Colón de València, a la Gran Via de Bilbao, a La Moneda i Carrer Vitòria a Burgos, un centre comercial a Jaén, un altre a Múrcia, La Vaguada, Parque Sur i a Serrano 52, a Madrid. A més, també es va desprendre de la seva botiga d'esports a la plaça del Duque de la Victoria a Sevilla i un segon edifici al carrer Maria i Jesús de Còrdova que operava com a outlet. Paral·lelament, l'empresa també va vendre múltiples edificis d'oficines a Madrid.

A Barcelona, per contra, la marca de grans magatzems va reobrir fa un parell de mesos a Francesc Macià amb un nou concepte de supermercat de gran format a peu de carrer. A la mateixa ubicació que hi va estar durant dècades fins al gener del 2021, quan va decidir tancar, ara hi ha obert un supermercat gurmet amb una gran oferta d'alimentació i serveis en 2.400 metres quadrats i dues plantes diferenciades