Talent en majúscules. Aquest és el repte que s'ha marcat el Mobile World Capital Barcelona en la nova edició del Mobile World Congress 2024. Sembla que aquest adjectiu és la peça angular de totes les necessitats immediates que cerquen les empreses i les grans corporacions. El ritme vertiginós que ha agafat la tecnologia i els canvis sobtats que provoca la intel·ligència artificial o el 6G generen una necessitat de demanda laboral immediata que sàpiga aplicar tots aquests nous criteris. Les universitats es queden petites, metafòricament, perquè mentre estudien ja es generen nous continguts que deixen enrere els altres.
Per tot plegat, el Mobile World Capital Barcelona vol plantejar els canvis disruptius de la forma més amable possible i el vessant de l'entreteniment és una bona sortida com a carta de presentació. Per tot plegat, s'ha presentat per primera vegada en els 18 anys d'història d'aquest congrés el Talent Arena, un esdeveniment dedicat al talent digital de primer nivell dins el MWC Barcelona 2024. La iniciativa reuneix 30 experts de renom de l’àmbit de les TIC, que oferiran ponències i tallers, com David Cuartielles, cofundador d’Arduino; Xavier Amatrian, vicepresident d’enginyeria de LinkedIn; o Carlos Villavieja, enginyer de software de Google.
Hackató de 48 hores
I el gran plat fort és la celebració d'un hackató de 48 hores, des d'aquest dimarts fins demà dimecres, per fomentar la innovació i la col·laboració en l’àmbit de les telecomunicacions, entre altres activitats. Talent Arena té com a objectiu fomentar el networking i l’aprenentatge entre el sector tecnològic, reduir la bretxa entre professionals qualificats i el panorama digital en constant evolució, dibuixar el futur de la indústria i mantenir-se connectat amb els rols emergents. Aquesta hackató de 48 hores és la peça central de l’esdeveniment, on 12 equips multidisciplinaris exploren el potencial de les API.
Un total de 48 professionals tecnològics, de 4 perfils diferents -front-end, back-end, full stack, i business-, desenvolupen casos d’ús mitjançant l’ús de les API disponibles en la plataforma Open Gateway, una iniciativa global liderada per la GSMA que aspira a transformar les xarxes de comunicacions en plataformes. Els participants són ben variats: trenca amb la bretxa de gènere a favor d'una representació del talent femení per igual que no es pot palpar a la resta del Mobile, amb edats ben diferents, processos formatius ben diferents que van des dels estudiants fins als llicenciats i professionals, i d'arreu del món amb persones de l'Equador, Veneçuela, Londres, entre d'altres.
Si la unió fa la força, en aquest cas també és així. Els equips són de tres a quatre participants que no es coneixen entre ells i tenen un espai amb taules i totalment adaptat per poder resoldre el mateix problema que se'ls planteja a tots per igual. Durant aquestes 48 hores poden utilitzar les instal·lacions del MWC a Fira Barcelona o emportar-se la feina a casa. El format recorda al dels gamers i influencers actuals que necessiten una gran cadira per poder concentrar-se. Aquest dimecres es coneixerà l'equip guanyador que obtindrà entrades per la pròxima edició del Mobile i xecs de fins a 500 euros. La importància no és qui guanya, sinó constatar com les grans corporacions necessiten posar l'accent en la cerca d'aquest talent emergent.