El Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, que se celebrarà a Madrid des de 2026 i fins a 2035, deixarà a Madrid 8.200 llocs de treball directes, desenes de milers de llocs de treball indirectes, una repercussió del 0,2% al Producte Interior Brut (PIB) de la Comunitat de Madrid i 120.000 visitants, dels quals el 45% seran internacionals.
Així l'ha desgranat el president de la Cambra de Comerç de Madrid, Ángel Asensio, en l'acte de presentació del circuit a Ifema Madrid, on ha detallat que aquest Gran Premi també comportarà un augment del PIB de la capital en un 0,4% més. Asensio ha afirmat que el 45% dels visitants seran internacionals, el 30% de Madrid i el 25% de la resta d'Espanya.
També, comptarà amb 5.000 habitacions només per al personal de la Fórmula 1 d'hotels de 3 a 5 estrelles, amb una mitjana de 600 euros de despesa del visitant nacional i 950 de l'internacional. "Això significa increment de l'activitat econòmica, en la qual cosa creiem aquí, i aquest increment de l'activitat econòmica significa generació de riquesa i de llocs de treball", ha ressaltat, alhora que ha subratllat l'augment de la recaptació per a les dues administracions madrilenyes.
"Quan hi ha increment de l'activitat econòmica s'afavoreix l'ocupació i la riquesa, quan hi ha increment de la pressió fiscal al final ens perjudica l'ocupació i la riquesa", ha assenyalat Asensio, qui ha garantit una experiència "única i tremendament atractiva" a la capital, que tindrà "sabor madrileny i sabor espanyol" amb aquest circuit.
El president de la Cambra de Comerç de Madrid ha assenyalat que els visitants gaudiran d'aquest espectacle perquè a la regió se saben fer "les coses bé". "Ens enorgulleix haver contribuït a aquesta fita clau per a la ciutat de Madrid, per a la Comunitat de Madrid i per a Espanya," ha expressat.
Montmeló negocia "amb bona sintonia" per continuar fent Grans Premis
Malgrat la irrupció de Madrid al calendari internacional confirmada aquest dimarts amb un acte de presentació en la capital espanyola, l'alcalde de Montmeló (Vallès Oriental), Pere Rodríguez, considera que el plantejament no és equivalent al català i no tem per la continuïtat de la Fórmula 1 en el Circuit de Barcelona-Catalunya més enllà de l'any 2026. "Està bé que Madrid tingui una proposta molt diferent, amb un circuit efímer i urbà," ha dit.
"Es negocia i treballa amb bona sintonia amb Fórmula 1 per realitzar Grans Premis molts i molts més anys", ha destacat en declaracions l'agència ACN. En aquest sentit, ha explicat que el pla d'inversions que l'organització "valora positivament", que situa la prova com una de les més potents en el circuit internacional, i va recordar la convivència amb la cita de València de 2008 a 2012.
Quant al nom de la prova, s'ha remès a la prova que es va realitzar en el circuit urbà de València entre 2008 i 2012, en aquella ocasió sota la denominació de Gran Premi d'Europa. A partir del 2026, Madrid assumirà la nomenclatura que en el dia d'avui assumeix la cita catalana, i està convençut que es trobarà una solució. "Es tracta d'encaixar els sols al calendari, no tenim més informació i no ens preocupa especialment", ha assegurat.