El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha esgrimit algunes de les línies de la seva política econòmica si arriba a la presidència del govern espanyol, durant la seva intervenció a la Reunió del Cercle d'Economia, i ha posat èmfasi en alguns dels aspectes que més preocupen a l'auditori que aquest dimecres l'escoltava a l'Hotel W Barcelona, els empresaris. Ho ha fet dibuixant, per sobre, algunes de les línies fiscals, en concret, sobre l'impost de patrimoni que tantes crítiques ha rebut per part del teixit empresarial. Després de provocar una riallada massiva dels assistents en assegurar que els catalans són "els més esplèndids" de tots els espanyols perquè són "els que més impostos paguen d'Espanya" i, per tant, en aquest sentit, "els més patriotes", el líder popular ha apuntat que abaixarà aquest impost, sempre que, el nivell de dèficit d'Espanya es redueixi i permeti prendre aquesta mesura. Ha recordat que a la seva etapa com a president de la Xunta va eliminar aquest impost per al 99% dels gallecs, i ha postil·lat que si Espanya tingués el dèficit del 0,4% de Portugal es podria prendre mesures com aquesta. Tot seguit ha considerat que, des d'un punt de vista fiscal, l'impost sobre el patrimoni és injust perquè "no es pot pagar sempre pel mateix cada any". En qualsevol cas, ha considerat que ara mateix aquest gravamen genera diferències entre comunitats autònomes i que cal dissenyar una política de patrimoni que eviti tensions territorials.
També en matèria fiscal, el líder popular s'ha referit a la pressió impositiva que s'ha implantat a la banca i les elèctriques, amb un impost que "estava clar que ha generat un rebuig generalitzat i que, per tant, s'ha recorregut". Ja se sabia que "això passaria", ha mencionat respecte a l'impost sobre la banca, i ara "tenim un impost que recaptarem i que l'Estat perdrà els recursos i que s'haurà de tornar". La proposta dels populars és que si es vol solucionar l'increment de les hipoteques es pot crear un fons amb la banca, que "es podia consensuar", però no crear un impost que està judicialitzat. Són decisions, ha dit, que s'han pres per captar vots, no per obtenir recursos per fer inversions i, per tant, ha deixat entreveure que eliminaria els impostos a la banca i les elèctriques, si arriba a la Moncloa. Feijóo ha afegit: "La situació econòmica d'Espanya no és per a cap triomfalisme, sinó per al realisme, i em sembla bo que oblidem el conformisme i iniciem una política de reformes".
Feijóo ha apostat, en definitiva, per una política fiscal orientada a l'ocupació, a la captació d'inversions, i per "dir a les empreses que Espanya és el millor país per invertir". El president del PP ha opinat que el Govern està “destruint empreses” i ha constatat que hi ha 40.000 autònoms i 87.000 empreses que han desaparegut.
Així mateix, ha posat èmfasi que el primer que intentaria com a president del Govern és ser creïble, "perquè és molt millor que et critiquin que no et creguin". El líder del PP ha defensat igualment ajustar l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes, i s'ha referit als 6.000 milions d'euros del superàvit elèctric per prometre que els destinaria a rebaixar el deute del sistema elèctric i abaixar així la quota que paguen els ciutadans per això a les seves factures. Per Feijóo, la reducció legislativa que necessita Espanya és "enorme", ja que preveu que per cada llei que cal aprovar cal derogar-ne tres.