Tres mesos ha trigat el Govern a donar resposta als grups parlamentaris del PSC i Junts sobre el nomenament unilateral del director de Fira 2000, David Poudevida. Esgotant el termini fixat en el reglament parlamentari, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, ha fet saber a les formacions polítiques que la designació de David Poudevida, home pròxim a Oriol Junqueras, “va respondre a la voluntat de donar un nou impuls a la institució”. Argumenta també la resposta parlamentària que es va valorar la trajectòria professional i curricular de Poudevida i especialment els càrrecs de direcció que amb anterioritat ha exercit en “diverses empreses del sector privat”. En el currículum de Poudevida figura que és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona i Executive MBA per l’IESE Business School, i va ser durant 14 anys director de comunicació i màrqueting dels supermercats Bonpreu. També va ser delegat del Govern a l’Argentina, càrrec que va deixar el març del 2022.
La reacció dels partits no s'ha fet esperar: "Si la seva experiència hagués estat tan valuosa, el seu nomenament no hagués generat tant malestar institucional", ha assegurat la portaveu del grup PSC-Units, Alicia Romero. La diputada fa referència al fet que, en la resposta, amb data del dilluns 15 de maig, l’Executiu català també defuig de la responsabilitat d’haver procedit al nomenament sense atendre al consens implícit que regia les decisions en el si del consell d’administració de Fira 2000, que està format per la Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona i Diputació de Barcelona. Únicament expressa, signat per la consellera Mas, que “l'elecció final es va efectuar per acord del Consell d'Administració de Fira 2000, amb el quòrum legalment establert”, en referència a la majoria que la Generalitat ostenta en aquesta empresa, que és l’encarregada de gestionar Fira de Barcelona. Ara mateix, el que té Fira 2000 damunt de la taula és l’ampliació del recinte firal de Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat, de la qual tot just, a mitjans del mes de juny, s’iniciaran les obres. El projecte requereix una inversió de 201 milions d’euros.
La portaveu socialista reitera que "el Govern governa com si tingués majoria parlamentària... Ben lluny de la realitat" i, "de nou, en el cas que ens ocupa, es treu les puces de sobre". "Esperem", afegeix Romero, "que no sigui un nomenament més a dit que hàgim de lamentar".
Amb la brevetat, la resposta també esvaeix la possibilitat que David Poudevida doni explicacions al Parlament de la labor que vol dur a terme al capdavant de Fira 2000, com sol·licitava el PSC. Tampoc exposa perquè es va procedir al relleu en la direcció general quan no hi havia motius fefaents per desestimar la tasca que estava realitzant l’anterior directiu, Joaquim Ferrer, que va assumir el càrrec a mitjans de 2022, amb el vistiplau de totes les administracions representades al consell d’administració.