La moderació de les pujades de preus a Catalunya s'ha replicat de manera gairebé idèntica a l'estatal, amb una variació de només una dècima entre els 2,8 punts d'inflació a Espanya el 2024 i els 2,9 de Catalunya. Al mes de desembre, els preus van pujar més a Espanya que a Catalunya (un 0,5 per un 0,4%). 

Es tracta d'una pujada bastant més baixa que les comunitats on més s'ha encarit el consum, que són Euskadi (3,6%), les Balears (3,4%), i Aragó i Astúries, ambdues amb un 3,1%. A la part baixa de la taula, Canàries ha estat el territori menys inflacionista, amb uns preus que han pujat l'any passat el 2,2%, seguit de Castella-La Mancha (2,5%) i la Regió de Múrcia (2,6%).

El que més ha pujat a Catalunya, com a Espanya, l'any 2024, ha sigut l'habitatge, un 7,1%, comptant-hi els serveis com electricitat o aigua, per sobre de les begudes alcohòliques i el tabac, que ho han fet un 5%, d'altres serveis que ho han fet un 4,2% i restaurants i hotels, que han augmentat preus un 4%. El lleure ha pujat un 3,7% al llarg de 2024, però més encara ho ha fet durant el mes de desembre, quan els preus d'aquestes activitats han augmentat un 4,1%. 

Pel que fa als aliments bàsics i begudes no alcohòliques, els seus preus han baixat un 0,1% al desembre i la seva pujada total del 2024 ha estat de l'1,9%, una dècima superior a la mitjana espanyola. Caldrà ara veure l'efecte de la pujada de l'IVA al preu de la cistella de la compra.