L'oferta de lloguer d'habitacions en pisos compartits a Espanya s'ha disparat durant 2023 un 42%, la qual cosa ha provocat que el preu hagi augmentat un 5%, fins als 400 euros mensuals de mitjana per habitació. Així ho assegura un informe publicat aquest dimarts pel portal immobiliari Idealista, el qual detalla que Barcelona és la ciutat amb els lloguers d'habitacions en pisos compartits més cars, amb una mitjana de 530 euros mensuals.

A aquesta li segueixen Madrid, amb un cost mensual medi de 480 euros; Palma (445 euros), Sant Sebastià (425 euros) i Santa Cruz de Tenerife, Pamplona, Vitòria, Girona, València, Màlaga i Bilbao (totes elles amb un preu mitjà de 400 euros).

Al contrari, les ciutats en les quals surt més barat aquest tipus de lloguer són Palència i Zamora, ambdues amb un cost mitjà mensual de 200 euros, Ciudad Real, amb 215 euros i Jaén i Càceres, les dues amb 225 euros.

En relació amb la variació de preus, la pujada més gran s'ha produït a Badajoz, amb un increment del 45%, seguit d'Albacete (25%), la Corunya (23%), Huelva (20%), Burgos (20%) i Lleó (19%).

Quant als grans mercats, a Palma el cost ha augmentat de mitjana mensual un 11%, seguida de Barcelona i Madrid amb un 10% i un 9%, respectivament, València, Bilbao i Màlaga (ambdós amb un 5%) i Alacant (1%), mentre que a Sevilla els preus s'han mantingut estables.

D'altra banda, la depreciació d'aquest tipus de lloguer només s'ha donat a Sant Sebastià (6%), Segòvia (4%) i Saragossa (1%).

La plataforma immobiliària també explica que les pujades més grans de l'oferta han tingut lloc a Castelló de la Plana (377%), Albacete (231%) i Lleida (161%), encara que puntualitza que en aquests mercats l'oferta d'aquest tipus d'habitacions és tradicionalment baixa, per la qual cosa qualsevol alteració genera percentatges molt elevats.

Altres capitals on s'ha produït un increment del lloguer d'habitacions en pisos compartits són Alacant, amb un 86%, València (81%), Sevilla (51%), Sant Sebastià (42%), Barcelona (33%), Màlaga (28%) i Madrid (27%). Tanmateix, a Las Palmas de Gran Canària s'ha mantingut el mateix nivell d'oferta, mentre que ha caigut a Bilbao, concretament un 9%; a Palència, un 8%; a Osca, un 7%; i a Palma, un 4%.