La seu de la Cambra de Barcelona ha estat l'escenari escollit per obrir un nou camí cap a la intel·ligència artificial, des de l'òptica de l'interès de l'empresariat. Sota el nom d'ON-IA, el diari econòmic ON ECONOMIA revoluciona aquest àmbit amb una nova comunitat dedicada a la irrupció de la IA que es dirigeix a empresaris i empresàries, freelance, especialistes i persones interessades en com aplicar aquesta eina en els seus processos del dia a dia i optimitzar la feina.

Així doncs, ON-IA no pretén tan sols informar, sinó ensenyar amb casos pràctics les utilitats de la intel·ligència artificial i conèixer de primera mà el poder i talent entorn a ella que tenim a casa nostra.

ON IA FORMACIÓ   MONTSE GIRALT004
Serafí del Arco, Director d'ON ECONOMIA

L'obertura de la primera jornada basada en una formació completa de quatre hores ha anat a càrrec de Serafí del Arco, Director d'ON ECONOMIA, ha subratllat "la importància de ser ambiciosos en créixer editorialment i ser els primers en aquest àmbit". En aquest sentit, Clara Soteras, Directora de continguts digitals del grup El Nacional, també ha posat l'accent en què la comunitat es crearà a través "d'una newsletter setmanal, continguts diaris estudiats per a l'interès de les persones que formin part d'aquesta comunitat i jornades d'aprenentatge úniques". Soteras ha conclòs: "Es tracta d'anar més enllà del que tots ja sabem".

ON IA FORMACIÓ   MONTSE GIRALT060 (1)
Clara Soteras, Directora de Digital del Grup El Nacional

Una masterclass d'èxit

La jornada ha comptat amb la consultora digital Orvit Digital, encarregada d'organitzar aquesta primera masterclass sobre IA pensada per a directius, empresaris i emprenedors, titulada 'Com la IA pot ajudar a incrementar la productivitat i rendibilitat de les empreses?'. A la sessió formativa, que compta amb el suport de Liquid Lab, s'han donat les claus per ajudar els assistents a incrementar l'eficiència de les seves empreses o start-ups a través de la intel·ligència artificial. L’objectiu d’aquesta sessió ha estat oferir una formació que permeti detectar quines tasques diàries i productes es poden optimitzar a l'empresa per augmentar la productivitat i la rendibilitat. La ponència ha començat amb una pregunta oberta per a tots els assistents: hem d'ensenyar a la persona que treballa a l'empresa com utilitzar la IA o millor derivar aquest aprenentatge únicament a una altra persona especialitzada?

ON IA FORMACIÓ   MONTSE GIRALT017
Públic assistent a la jornada

Definir les dades i actuar

A partir d'aquí, Orvit Digital ha volgut deixar molt clar que la IA serveix per donar la resposta a certes necessitats, però en cap cas s'ha de prendre com un exercici de voler fer servir la IA sense sentit. La sessió s'ha dividit en dues parts i a la primera s'ha entrat en el detall de la recollida de dades prèvia a l'aplicació de la IA i basada en què tenim, què volem i com podem aconseguir-ho. Per això, s'ha tingut en compte totes les informacions disponibles dins una empresa que pot anar des del propi CRM fins a taules d'excel o xarxes socials o informació automatitzada per API o scripts. L'estudi sobre com s'inverteix el temps és bàsic i ajuda a definir el preu i cost de cadascun dels treballadors i l'hora emprada. Per això, es recomana utilitzar eines com Lockify, Harvest, Desktime, entre d'altres. Posteriorment, s'unifiquen els formats i ja s'entra en la valoració de dades.

ON IA FORMACIÓ   MONTSE GIRALT051
Esmorzar a Cambra de Barcelona

La consultora Orvit Digital ha destacat que és en la presa de decisions, un cop sabem què hem de millorar, quan toca definir un pla que pot venir donat per l'automatització o la IA. I en aquest aspecte, s'han detallat les principals eines que es poden fer servir com Gemini, Perplexity, Midjourney, Firflies o el ja conegut ChatGPT. També s'ha avançat que ChatGPT ja compta amb la versió personalitzada, GPTs per fer certes tasques concretes. Aquesta temàtica ha estat la que ha omplert la segona part on s'han produït més d'una vintena de preguntes de tots els assistents interessats que han omplert la sala de gom a gom. La trobada ha acabat amb un esmorzar en format networking que ha servit per acabar d'intercanviar impressions.