Un currículum, encara avui dia, és efectiu. Malgrat tot, aquest també passa pel nostre perfil públic a les xarxes, què diem i com ho diem; quina presentació gràfica fem del currículum; o si tenim un videobook o un resum en format audiovisual més atractiu. Malgrat tot, el mètode tradicional de l'edició en paper continua sent la màxima carta de presentació. Per assegurar que serà un èxit és més interessant tenir en compte què no hem de dir. Aquests són les 9 coses que et recomanem evitar.

1. Informació de Batxillerat

Fins i tot si acabes de sortir de la universitat i no tens experiència educativa addicional, no hauries d'incloure al teu currículum on has anat a l'escola secundària. En qualsevol cas, un empresari està buscant un títol universitari, completar una escola de comerç o fins i tot algunes classes universitàries. Omet la informació de secundària i comença la teva experiència educativa amb universitats, escoles tècniques o similars.

2. Referències

Si un empresari està interessat en tu, et demanarà referències. És per això que no hauríeu d'incloure "Referències disponibles a petició". Si ho feu, podríeu datar el vostre currículum i fer-vos perdre interès, en comptes d'apostar per ampliar directament la informació a les seccions de les vostres habilitats o experiències laborals.

3. Informació personal

Els empresaris no poden demanar determinats tipus d'informació personal durant una entrevista de feina, així que per què l'hauries d'oferir al teu currículum? No incloure: el teu estat civil, l'orientació sexual, les afiliacions religioses o polítiques, el Número de la Seguretat Social o qualsevol altra cosa que un possible empresari no pugui preguntar.

4. La teva edat

Tot i que potser no indiqueu explícitament la vostra edat al vostre currículum, hi ha altres maneres de revelar l'edat que teniu realment. Per exemple, podeu incloure l'any que us vau graduar a la universitat o citar una experiència laboral de més de 30 anys. Tot i que els empresaris no poden discriminar legalment un candidat per la seva edat, això no vol dir que no passi. Per tant, si creieu que l'edat és o serà una barrera en la vostra recerca de feina, mireu el vostre currículum i comproveu si heu deixat cap senyal revelador de la vostra edat.

5. La vostra adreça exacta

Els formats de currículum més antics sovint incloïen una capçalera a la part superior de la pàgina que contenia el nom, l'adreça i la informació de contacte del sol·licitant de feina. Però ara, no hi ha cap raó per incloure una adreça de casa, sobretot si sol·liciteu una feina a distància. Tot i que alguns empresaris poden necessitar saber on vius si la feina té un requisit d'ubicació, ara és una pràctica habitual afegir només la ciutat, l'estat i el codi postal on resideixes. Oblidar la vostra adreça postal també pot evitar la possibilitat de robatori d'identitat, si el vostre currículum acaba on no pertany.

6. Un objectiu de carrera

L'objectiu de la teva sol·licitud de feina és senzill: vols trobar feina. Tot i que els objectius professionals van ser populars en un moment, ja no ho són. Si creieu que en necessiteu un, sempre podeu abordar aquest problema a la vostra carta de presentació. En comptes d'això, utilitzeu aquest espai per un resum de qualificacions per ajudar el responsable de contractació a entendre ràpidament què aportareu al càrrec.

7. Els vostres contactes laborals actuals

Suposem que estàs buscant feina mentre encara estàs treballant. Assegureu-vos de no incloure la informació de contacte de la vostra feina actual (com ara el correu electrònic o el número de telèfon de la feina) al vostre currículum. Tot i que és dubtós que un possible empresari utilitzi intencionadament el vostre correu electrònic o el vostre número de telèfon de la feina per contactar-vos, es poden produir accidents. Recordeu que els empresaris poden (i de vegades ho fan) llegir el vostre correu electrònic i, potencialment, tenir accés al vostre correu de veu.

8. La vostra adreça electrònica personal

Tots els sol·licitants de feina han de tenir almenys dues adreces de correu electrònic: una amb finalitats professionals i una altra personal. Sol·licitar una feina amb l'adreça de correu electrònic del gmail o hotmail personal no sembla professional i podria afectar negativament la percepció d'un empresari de la teva sol·licitud de feina. Utilitzeu una adreça de correu electrònic específicament per a la recerca de feina; d'aquesta manera, mai us perdreu un correu electrònic d'una possible entrevista de feina.

9. Cada feina que has tingut, mai

Si ets un graduat recent, probablement no tindràs molta experiència, de manera que incloureu la majoria, sinó tot, del vostre historial laboral. De la mateixa manera, si sou un executiu de nivell superior i heu estat al mateix sector durant dècades, és possible que vulgueu incloure tot el vostre historial laboral.

Tanmateix, per a tots els altres, en general, no cal que enumereu totes les feines que heu tingut mai. Els darrers 10 a 15 anys d'història laboral són suficients. L'excepció podria ser si vau treballar per a una empresa molt coneguda fa més de 10 anys, o una feina més antiga és rellevant per a un canvi de carrera que esteu fent ara.