El president del Govern d'Espanya ha anunciat aquest dissabte que dimarts vinent el Consell de Ministres aprovarà una tramitació de la llei de Representació paritària entre dones i homes als òrgans de decisió del mateix Consell de Ministres, i a les cúpules directives de les empreses. Sánchez ha anunciat aquesta mesura en vigílies del Dia Internacional de la Dona Treballadora (8-M) i en ple terratrèmol per la llei del 'sí és sí', la qual ha generat fricció amb els socis del Govern.
El màxim mandatari de l'Executiu nacional ha volgut avançar en matèria d'igualtat anunciant l'aprovació de l'esmentada llei de paritat, la qual busca equiparar les forces entre dones i homes als òrgans de decisió dels ens públics i, per descomptat, de les empreses. Es pot destacar que Espanya ha treballat en aquesta qüestió en els últims anys, encara que no totes les companyies compleixen en matèria d'igualtat.
El president del Govern d'Espanya ha anunciat l'aprovació de l'esmentada normal legal aquest dissabte, en un acte per commemorar el Dia Internacional de la Dona, a quatre dies del 8-M, que s'ha celebrat al Pavelló de Convencions de la Casa de Camp (Madrid) i al qual han assistit un miler de persones, tal com detalla l'Agència Efe.
Una llei "de justícia" per a Pedro Sánchez
Tal com ha expressat el president del Govern d'Espanya, l'aprovació d'aquesta norma és "de justícia". A més d'això, Sánchez ha explicat que la llei de paritat és "un missatge clar" que no es farà "ni un pas enrere" en la defensa d'igualtat entre homes i dones. La norma legal inclou llestes cremalleres amb una alternança total, ja que ara no és així, ja que el 44% dels escons del Congrés o el 39% del Senat estan ocupats per dones, segons les xifres que ha donat el Partit Socialista. Sigui com fos, el president del Govern d'Espanya ha tret el seu perfil feminista a escassos dies del Dia Internacional de la Dona.
Independentment de l'agrupació que governi al país, amb aquesta nova llei es garantirà que la paritat no depengui de la sensibilitat política de qui sigui al capdavant de l'Executiu, han assenyalat els portaveus del PSOE. Una altra mesura inclosa en aquesta llei és que la direcció de qualsevol empresa cotitzada o entitat d'interès públic amb més de 250 treballadors i 50 milions de volums de negoci anual hauran de tenir un 40% de dones a les seves plantilles. En la mateixa línia, cap junta de govern dels col·legis professionals no n'haurà de tenir menys del 40% de dones al capdavant. Aquest mateix percentatge s'aplica als que hauran de tenir els jurats que concedeixen premis o reconeixements finançats amb diners públics.
Espanya se situa a "l'avantguarda feminista d'Europa"
El president del Govern d'Espanya s'ha mostrat ferm defensor del sistema de quotes, una cosa que dit per ell mateix "molesta molt a la dreta", en recordar que quan fa deu anys es va començar a impulsar aquest tipus de propostes, a la mitjana europea, només un 13% de dones formaven part dels consells d'administració.
Ara, a Espanya, amb les polítiques promogudes pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, ha apuntat Sánchez, s'ha superat el 30 % tant en les empreses públiques com privades.
En canvi, en aquells països que no han fet res per fomentar la igualtat s'ha passat del 13 al 16 %, avançant tan sols tres punts, ha recalcat el cap de l'Executiu en apostar per aquesta nova iniciativa.
D'aquesta forma, Pedro Sánchez continua avançant en matèria d'igualtat, i amb la futura aprovació de la llei de paritat "no només fem un pas més enllà i ens situem de nou a l'avantguarda feminista d'Europa, sinó que fem un pas en favor de la societat espanyola", ha expressat el màxim mandatari de l'Executiu nacional. Sánchez ha explicat que "malgrat que hi haurà gent que li sembli desproporcionat", per al Govern d'Espanya és "simplement i planerament de justícia".