El president de Pimec, Antoni Cañete, ha reafirmat aquest divendres la seva oposició a l'opa hostil llançada pel BBVA sobre el Banc Sabadell i ha alertat que si aquesta oferta acaba tirant endavant "qui més patiria serien les empreses més petites, com les microempreses." En declaracions als periodistes en finalitzar un acte de Pimec per presentar 45 mesures econòmiques i empresarials per al pròxim mandat europeu, Antoni Cañete s'ha referit així a l'opa.

En aquest sentit, el president de Pimec ha advertit que si el BBVA acaba integrant al Banc Sabadell es produiria una "pèrdua d'oferta" bancària i hi hauria "dificultat per accedir al finançament", especialment per a les empreses més petites. En aquesta línia, ha dit que si una empresa disposés d'una pòlissa de crèdit per 500.000 euros en un d'aquests bancs i una altra d'igual import en l'altre, el més probable no és que després de la fusió hi hagués una pòlissa conjunta per un milió d'euros, sinó que aquesta empresa en qüestió tingués una sola pòlissa per un import inferior al que tenia amb un d'aquests dos bancs.

Cañete apel·la a la responsabilitat d'empresaris accionistes

Així mateix, davant d'aquesta opa, sobre la qual decidiran els accionistes del Banc Sabadell, Cañete ha apel·lat a la responsabilitat dels empresaris que siguin accionistes d'aquest banc. "El Banc Sabadell és una entitat bancària amb una sensibilitat molt alta respecte a les petites i mitjanes empreses. Molts dels seus clients són també accionistes de l'entitat, i per això demanem que existeixi responsabilitat sobre el que significa aquesta opa hostil per a aquells que siguin empresaris", ha dit Cañete, en referència al fet que els accionistes s'hauran de pronunciar sobre si accepten o no el canvi d'accions proposat pel BBVA.

Risc de concentració bancària

Cañete ha reclamat així mateix tant a la CNMC i la CNMV que tinguin en consideració la concentració bancària que suposaria aquesta operació i la que ja hi ha al mercat. "Venim del futur", ha assegurat Cañete per recordar les conseqüències negatives que han suposat per a les pimes els anteriors processos de concentració o fusió bancàries. Amb una operació així, el president de Pimec ha assenyalat que "es perd competitivitat i s'encareix el finançament", ha opinat Cañete.

D'altra banda, ha ressaltat que aquesta setmana per primera vegada s'ha decidit que les pimes tinguin veu pròpia en el diàleg social, amb referència a l'entrada de Pimec en el Consell Econòmic i Social. En aquesta línia, el president de l'entitat ha recalcat que "significa un canvi d'una transcendència major del que podem percebre", ha ressaltat, alhora que ha destacat també que els comicis europeus, que tindran lloc el pròxim 9 de juny, són "transcendentals", i ha volgut reafirmar que ho seran "especialment per al futur de les pimes".