Trucar, enviar missatges, jugar, pagar i desenes d’activitats més que es fan a través del mòbil. A mesura que internet es fa més i més poderós, els serveis als quals estem subscrits també requereixen més informació sobre nosaltres. A més, com més informació demanen i oferim als dispositius, també creix la informació per als ciberdelinqüents.

Les estafes amb targetes bancàries estan a l’ordre del dia i, tenint en compte que la majoria de les operacions es fan a través del mòbil, cada vegada és més important crear un patró segur per evitar que qualsevol lladre pugui accedir als comptes personals. Amb tot, Meta ha revelat la llista dels codis més utilitzats, i l’enginyer de dades responsable de la multinacional, Nick Berry, ha confessat que la contrasenya més habitual sol ser 1234. Després de recollir milers de contrasenyes, Berry ha arribat a la conclusió que el 10% de la societat fa servir la contrasenya 1234, i demana a tots aquests usuaris que la canviïn com més aviat millor.

Evitar PIN i codis relacionats amb la vida personal 

A continuació, l'expert en dades de Meta assenyala altres claus i PIN habituals com 1111, 0000, 1212 i 7777. Des de Meta avisen la societat que, a l’hora d’establir un patró per al telèfon mòbil, és fonamental evitar aquestes cinc claus. A més, afegeixen altres combinacions com 1004, 2000, 4444, 2222 i 6969. En aquest sentit, els experts també recomanen evitar els codis relacionals amb la vida personal de cadascú. Per exemple, és clau per evitar ser estafat no posar contrasenyes relacionades amb la teva data de naixement o l’adreça de casa. Són fàcils de reconèixer i els usurpadors en són conscients.

Aquesta és la llista de les contrasenyes més habituals, segons la companyia tecnològica:

pins contrasenya meta
PIN i contrasenyes més habituals, segons Meta

No abaixar la guàrdia i ser desconfiats

Així, des de Meta recomanen tenir claus més llargues, combinar números, lletres i algun símbol, i deixar de banda les contrasenyes intuïtives com 54321, 12345 o 77777, que per a les contrasenyes de cinc caràcters solen ser les més habituals. En el cas del codi de sis xifres, a Meta han reconegut que un gruix important dels ciutadans tenen contrasenyes com 123123, 111111 o 123321, a banda del clàssic 123456. També demanen no fer servir els mateixos números, com 000000 o 111111. En lloc d'això, millor combinar números que no tinguin res a veure amb un mateix i així evitar ser víctima de qualsevol mena d’atac.

A banda de canviar la contrasenya, els experts també recomanen no abaixar la guàrdia en cap moment i ser desconfiats davant de trucades i correus. Els estafadors solen trucar per telèfon per fer-se passar per l’entitat bancària de la víctima, demanant les seves dades bancàries per efectuar una sèrie de gestions, i moltes vegades també envien correus electrònics falsos, els anomenats casos de phishing. Davant d’això, no s’ha de confiar, ja que les entitats bancàries mai demanen les dades per telèfon ni reclamaran que iniciïs de sessió per correu electrònic.