El director general de Fira 2000, David Poudevida, es considera "un bon director d'orquestra, que durà a terme una bona coordinació de tots els equips" que han de treballar per enllestir el projecte d'ampliació del recinte firal de Gran Via a l'Hospitalet de Llobregat, desenvolupant una tasca "perquè tot encaixi i no hi hagi imprevistos". Poudevida ha definit així la seva qüestionada labor al capdavant de l'empresa instrumental, després que fa uns mesos el Govern català li va atorgar el càrrec sense consens, en una compareixença davant la comissió d'Economia del Parlament. Com a director general, Poudevida ha assegurat que "des del minut zero he treballat per generar confiances, amb tots i cadascun dels accionistes" de Fira 2000, sense distincions. Aquest executiu MBA per IESE Business School i home proper a Oriol Junqueras ha explicat que hagués estat millor que el seu aterratge a la companyia fos "més tranquil", però diu: "no tinc cap queixa perquè m’he sentit ben rebut, ben atès, respectat... i hem fet taula rasa i ens hem posat a treballar des del minut zero perquè el projecte pugui tirar endavant".

Davant dels grups parlamentaris del PSC, ERC, Junts i la CUP, a petició del PSC, el director general de Fira 2000 ha exposat exhaustivament el projecte d'ampliació de Fira Gran Via, que a mitjans d'aquest mes de juny hauria d'iniciar les obres, i s'ha compromès a complir amb els terminis d'execució previstos. Les formacions polítiques van demanar la seva compareixença per saber de prop com durà a terme les seves responsabilitats, a la qual cosa Poudevida ha respost que "jo vinc del sector privat, i això de la cosa pública queda lluny, però quan un té el privilegi de fer un servei al país hi ha dos aspectes principals per la responsabilitat del que tens entre mans: tenir cura d'una bona gestió, molt acurada i rigorosa, perquè treballes amb els recursos dels contribuents i també per això cal ser molt transparent". Aquesta manifestació ha estat en resposta al diputat de Junts, Joan Canadell, que ha demanat que Fira 2000 "tingui un pla de contingència i fer una anàlisi de riscos per assegurar que estaran controlats i detectats". "Li recomano un exercici de molta transparència", ha dit Canadell i ha afegit que "si jo fos un accionista de Fira 2000 no marxaria tranquil del Parlament després d'aquesta compareixença, perquè crec que els accionistes no saben prou bé què s'està fent, no tenen prou informació".

En aquest sentit, en un moment de la seva intervenció, Poudevida ha defensat que per a la direcció de Fira 2000, "és tan prioritari el primer accionista [la Generalitat] com la resta d’accionistes per més petita que sigui la seva aportació, ja que possiblement la seva trajectòria històrica en l’àmbit firal a Catalunya ha estat tan respectable com el de qualsevol altra institució". La composició accionarial de Fira 2000 està distribuïda entre la Cambra Oficial de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona (1,21%), Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat (7,44%), Àrea Metropolitana de Barcelona (7,44%), Ajuntament de Barcelona (24,05%), la Diputació de Barcelona (7,44%) i la majoria de la Generalitat de Catalunya (52,42%).

David Poudevida, director general de Fira 2000, durant la seva compareixença a la comissió parlamentària. 

Poudevida ha fet una defensa aferrissada del seu perfil professional perquè té "experiència empresarial i una trajectòria en sectors diversos" i ha gestionat "molts equips" i "com que en aquest projecte el factor humà és molt important perquè s'han de coordinar molts equips, la meva aportació comptarà". En el seu currículum consta que de 1997 a 2019, Poudevida ha assumit diversos càrrecs a UK Logistics, AEG Hausgeräte Germany, ha estat director de comunicació i màrqueting del grup Bon Preu, ha tingut llocs de responsabilitat a Benece Produccions i de gerència a Pouderoles. Del 2019 al 2022, va ser nomenat delegat del Govern al Con Sud, per a l'oficina d'Argentina. No obstant les seves explicacions al Parlament, la portaveu del PSC, Alícia Romero, li ha comentat que esperen que "faci bé la seva feina" i que això el porti a "embastar les complicitats necessàries amb tots els accionistes". Posant una mica d'aigua al vi, Romero ha comentat que "algú no va explicar bé ni justificar el seu nomenament". "En tot cas, esperem que aquesta òpera se senti bé i tingui una bona projecció i que la seva feina doni un resultat importantíssim per a Barcelona i pel país", ha afegit la diputada socialista.