A dues setmanes de les eleccions europees, el rei Felip VI ha demanat més Europa i s'ha referit a la UE com "el projecte més valuós que tenim en comú". Ho ha fet en la reunió del Cercle d'Economia, on, juntament amb Andreu Mas-Colell, han lliurat el Premi a la Construcció Europea als cofundadors de BioNTech. El Govern ha estat el gran absent, ja que ni Pere Aragonès ni cap conseller ha anat a rebre al monarca, cosa que sí han fet Salvador Illa i Jaume Collboni, a més de Carlos Cuerpo i d'una representació del Cercle encapçalada per Jaume Guardiola.
El Rei ha començat el discurs en català, agraint al Cercle la invitació –el conviden cada any– i el seu compromís amb la construcció europea. També ha lloat que la consciència europea del Cercle existeix des del seu naixement, quan els seus fundadors "entenien que només a través de la col·laboració i l'obertura econòmica i social, es podia avançar cap a un futur pròsper i equitatiu. I així ha estat".
Felip VI ha explicat que l'evolució d'Espanya ha anat de la mà de "l'ampliació i consolidació" de la Comissió Europea. "Li devem molt a Europa", ha valorat, i ha assegurat que "els espanyols majoritàriament volem més Europa i confiem que amb ella ens anirà millor, és evident que el futur d'Espanya està intrínsecament vinculat al dels seus socis europeus".
En referir-se al premi del Cercle que anava a lliurar, que va néixer arran de la pandèmia, ha dit que "el seu objectiu és reconèixer aquells líders que han impulsat avenços significatius en tots els àmbits de la societat europea, que han contribuït a enfortir el projecte més valuós que tenim en comú."
El Cercle ha lliurat el premi a Ugur Sahin i Ozlem Türeci, cofundadors de l'empresa de biotecnologia BioNTech, per la seva contribució al desenvolupament de la primera vacuna contra la covid-19. Felip VI ha destacat que "no només ha salvat milions de vides, sinó que també ha motivat una nova generació de científics d'Europa".
Andreu Mas-Colell ha destacat la contribució a la construcció europea dels fundadors de BioNTech, de qui ha destacat “l’important impacte” dels seus avenços. “Van fer la vacuna no només perquè tenien els científics, sinó també perquè tenien les eines”, ha explicat, i ha afegit que l'empresa “va néixer per transformar ciència en supervivència”.