El president executiu de Naturgy i president del Club de l'Energia, Francisco Reynés, ha advertit respecte a la possibilitat de prolongar l'impost sobre les energètiques que "qualsevol drenatge de recursos en una empresa va en contra de la inversió". En la seva participació en el I Observatori de l'Energia organitzat per 'L'Espanyol', Reynés va estimar que sobre el denominat 'impuestazo' "s'han dit moltes barbaritats". "S'ha dit que s'acabava, després que seguia, que seguia d'una forma transitòria, després que modificava la seva estructura a una cosa estructural que a més tenia una altra forma de càlcul. Jo crec que no hem d'especular, jo crec que hem d'esperar que surti", va dir.
Així, ha subratllat que els impostos "drenen recursos per obtenir un 'cash flow que permet invertir" a les empreses i "generar ocupació, tecnologia i posicionament competitiu". Allò que sí que ha descartat és l'opció que Naturgy pugui portar-se inversions anés d'Espanya, ja que la naturalesa de gran part del seu negoci és al país. "Jo mai no he vist com una torre pot traslladar-se ni un tub. O sigui, les infraestructures són de difícil mobilitat", va assenyalar.
De totes maneres, Reynés va indicar que les companyies que operen a més d'un país poden decantar-se per l'opció d'invertir on "generen molt més retorn per als accionistes, per a la societat i també on són més estables". Per això, va assegurar que qualsevol dubte que es generi al voltant de qualsevol projecte d'inversió, bé sigui impositiu o regulatori, "el que fa és pujar la prima de risc i, per tant, exigir més retorn".
D'altra banda, el president de Naturgy va valorar el nomenament de Sara Aagesen com a nova vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic com una persona que "coneix la indústria, la problemàtica i ha estat molt involucrada en tot el que són els plans que va impulsar la ministra (Teresa) Ribera". "Se li ha de pressuposar la valentia, com en la mili, i veurem si segueix aquesta línia ja establerta des de fa uns anys", va afegir sobre això.
Traves administratives
Així mateix, Reynés va afirmar que un dels grans problemes a què actualment s'enfronta el sector energètic són "les traves administratives", que representen "un dels motius de coll d'ampolla per a les inversions". "Aquesta és una realitat, i és una realitat que és molt compatible amb les voluntats individuals de cadascuna de les administracions. Perquè jo no he escoltat mai a cap administració dient que 'nosaltres el que volem és retardar', no ho he escoltat mai. Però la realitat és que tot és retardat", va asseverar.