L'edició d'aquest any de la fira audiovisual Integrated Systems Europe (ISE), que va arrencar dimarts passat i ha clausurat aquest divendres, ha tancat una edició "rècord" amb 85.351 assistents de 168 països, la qual cosa representa un 15,5% més que l'edició de l'any passat. "Ha superat totes les expectatives", ha celebrat el director general de l'esdeveniment, Mike Blackman, per agregar que "estem entusiasmats per aquest èxit i esperem donar-los la benvinguda a tots novament per a una altra edició inspiradora el 2026".
El dia amb més afluència va ser dimecres, amb 59.038 visitants, la qual cosa representa un 14% més que durant l'edició anterior, seguit per dimarts, el primer dia del congrés, amb 49.981 assistents (+12%), i dijous, amb 49.716 (+12%), i en el saló s'han registrat més de 110.500 persones. D'aquesta manera, el congrés continua la seva tendència de creixement, ja que l'edició de l'any passat va generar un impacte econòmic de 468 milions d'euros a Barcelona, un 21% més que l'any anterior, i va rebre 73.891 assistents de 162 països, un 27% més que el 2023.
Tot i que encara no han fet públiques les xifres de l'impacte econòmic d'aquest 2025, des del congrés apunten que "l'impacte econòmic anirà en relació amb l'increment de visitants", que aquest any ha estat un 15,5% superior.
![El director general de l'ISE, Mike Blackman | Foto: Europa Press El director general de l'ISE, Mike Blackman | Foto: Europa Press](/uploads/s1/45/33/36/45/mike-blackman-ise-europa-press_63_600x450.jpeg)
Més de 1.600 expositors, un 13% més
Així mateix, l'edició d'aquest any ha reunit 1.605 expositors, un 13% més que l'edició anterior, i ha ocupat 92.000 metres quadrats de superfície al recinte firal de Fira de Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat. El saló audiovisual ha comptat amb empreses com Epson, Panasonic o Samsung, entre d'altres, i més de 330 companyies han participat en el congrés per primera vegada. A més, l'edició d'aquest any ha congregat més de 80 exhibidors espanyols, dels quals una quinzena han debutat a l'ISE. Respecte a les empreses catalanes, la xifra per a l'edició del 2025 ha ascendit a la trentena.
L'espai s'ha dividit en set zones: àudio, transmissió audiovisual, senyalització digital i publicitat digital fora de la llar, il·luminació i escenografia, multitecnologia, edificis intel·ligents i residencials i tecnologia educativa i comunicacions unificades.
Novetats de l'ISE 2025
A més, com a novetat d'aquest any, la fira audiovisual ha inaugurat un espai dedicat als esports, el eSports Arena, on s'han disputat competicions i s'ha mostrat el funcionament de l'ecosistema dels esports electrònics en directe tots els dies per Twitch. Paral·lelament, els assistents també han pogut explorar aplicacions reals de tecnologia a través de Tech Tours per Barcelona, visitant llocs clau de la ciutat com el Museu OFF o l'Hospital de Sant Joan de Déu, amb la idea de traslladar el congrés a tots els barcelonins.