Vice, el mitjà digital que va presentar-se trencant convencionalismes, amb reportatges innovadors i dirigit a un públic jove per tal de captar més adeptes. està a punt de desaparèixer. Les primeres informacions que apunten inversors de l'empresa al diari The New York Times és que la fallida pot ser immediata. Vice Media Group, l'empresa darrere de llocs web de mitjans populars com Vice i Motherboard, s'està preparant per tancar les seves portes.
I les sospites encara s'agreugen més després que Vice tanqués el seu programa Vice News Tonight, fa poques setmanes i enmig d'onades d'acomiadaments i tancaments de mitjans, inclòs el final de BuzzFeed News. Malgrat tot, Vice té dos camins possibles abans de l'extinció definitiva. D'una banda, ha rebut interessos de cinc empreses i podria considerar una venda per evitar la fallida. De l'altra, en cas de fallida, podria passar en les properes setmanes a Fortress Investment Group, que assumiria el deute i, per tant, podria acabar controlant l'empresa.
El temor dels treballadors és si poden quedar-se a casa d'un dia per l'altre. Així doncs, s'espera que l'empresa continuï operant amb normalitat en cas de declaració de fallida, segons ha avançat el diari americà. Els portaveus de Vice no han confirmat la notícia, però han admès a través d'un comunicat que la companyia "ha estat compromesa en una avaluació integral d'alternatives i planificació estratègica" i que "el seu consell i els seus grups d'interès continuen centrats en trobar el millor camí possible". La possible fallida arriba en un moment difícil per a la indústria, ja que diverses altres empreses de mitjans i tecnologia han hagut de reduir la seva mida en els últims mesos a causa d'una economia difícil i un mercat publicitari feble.
Una història amb un èxit massa curt
Vice va enamorar inversors de Disney o la Fox, però no ha sabut traçar un camí a llarg termini. Inicialment, formava part d'un grup d'empreses de mitjans digitals en ràpid augment que abans van obtenir valoracions riques mentre cortejaven les audiències de la generació millenial, que ara ja no és la més jove. El 2017, la companyia va ser en 5.700 milions de dòlars després de néixer, inicialment, en un format revista al Canadà. Posteriorment, es van sumar altres fundadors per convertir-se en un mitjà audiovisual com Gavin McInnes, conegut per ser el fundador dels Proud Boys, un grup d'extrema dreta que va formar part de l'assalt al Capitoli de Washington.
La fama dels qui han estat al capdavant i un model que no ha sabut quallar amb noves generacions com la Z, l'han portat a la indiferència mediàtica, però també en el poc interès dels inversors inicials que es fixen en altres xarxes socials per fer-se forts.