Els accionistes d'Indra han ratificat el nomenament de José Vicente de los Mozos com a conseller delegat de la companyia en la junta general celebrada aquest divendres, en la qual el president de l'empresa espanyola de tecnologia i defensa, Marc Murtra, ha destacat que el negoci ha "de guanyar mida" per poder ser un actor protagonista al sector europeu de la defensa.

En la seva intervenció en la junta, Marc Murtra ha subratllat que la invasió russa d'Ucraïna i el seu impacte geopolític, així com l'"acceleració" tecnològica actual, són els dos elements principals que marquen el "terreny de joc d'Indra". "Ambdós ens afecten de ple. No només canvis que hagin brollat del no-res, però s'han intensificat mútuament", ha apuntat Murtra que també ha destacat la intenció de la Unió Europea d'aconseguir la seva "autonomia estratègica".

En aquest sentit, el president d'Indra ha recalcat que actualment tant Espanya com la Unió Europea són "dependents de l'exterior" en moltes capacitats "crítiques", com en computació al núvol, intel·ligència artificial o respecte als semiconductors. "Per això, la brúixola estratègica de la UE pretén reforçar la base tecnològica de defensa i impulsar la innovació tecnològica al sector. Per a les democràcies com la nostra no es tracta només d'invertir més, sinó d'invertir bé", ha afegit Murtra.

Ampliació del nombre de membres del consell d'administració

Altres acords adoptats en la junta general ordinària d'Indra, en la que han participat 340 accionistes (titulars del 76,17% del capital social de l'empresa), ha estat l'ampliació del nombre de membres del consell d'administració, que passarà de 14 a 16.

En aquest context, també s'ha aprovat el nomenament de María Ángeles Santamaría i d'Elena García Armada com a conselleres independents, a més del de Pablo Jiménez de Parga com a conseller dominical en representació d'Amber Capital, el fons capitanejat per Joseph Oughourlian, el màxim accionista de Prisa. En aquest sentit, l'entrada de Jiménez de Parga al màxim òrgan de decisió d'Indra es produeix després que Amber Capital incrementés la seva participació en la companyia fins al 7,239%, un pes en l'accionariat que confereix al fons la possibilitat de reclamar un seient en el consell, en el qual se n'havia quedat un de lliure després de la dimissió d'Axel Arendt i del nomenament de De los Mozos com a conseller delegat.

L'entrada d'Amber Capital a l'òrgan desequilibrava el nombre de consellers independents i no independents, motiu pel qual s'ha optat per ampliar a 16 el nombre de seients en el consell d'administració, que amb el nomenament de María Ángeles Santamaría Martín i d'Elena García Armada tindrà vuit consellers independents.

D'altra banda, en la junta d'accionistes també es va aprovar la política de remuneració dels consellers per als exercicis de l'any vinent i dels anys 2025 i 2026.