Un grup d'empresaris i economistes que són accionistes minoritaris del Banc de Sabadell s'han agrupat en una associació per defensar els seus interessos davant l'opa hostil del BBVA sobre el 100% del banc català, en una operació que consideren que tampoc és bona per a l'economia catalana. L'Associació d'Accionistes Minoritaris del Banc de Sabadell considera que l'oferta del BBVA pot afectar negativament els seus interessos.
L'entitat està liderada per l'advocat i president de la Fundació per la Indústria, Jordi Casas, també exdiputat del Congrés i el Parlament per Unió Democràtica de Catalunya (UDC), i persona molt vinculada al teixit econòmic i empresarial de Sabadell. L'acompanyen en aquest intent per frenar l'opa del BBVA l'empresari i president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, Juan Corominas; l'economista Joaquim Badia; els empresaris Juan Bril i Santiago Sauquet i el professor titular d'economia a la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Llonch.
L'Associació d'Accionistes Minoritaris del Banc de Sabadell expressa que, si finalment tingués lloc l'adquisició del Sabadell, “suposaria una pèrdua evident de valor per als accionistes del banc”. El màxim portaveu de la nova associació també ha assegurat, en un comunicat difós aquest divendres, que “la història d'aquesta entitat, la seva imbricació no només al teixit empresarial sinó també socialment i culturalment amb Catalunya ens exigeix fer un pas endavant". "Aquesta operació que planteja el BBVA no és bona per a l'economia catalana, ni per a les famílies i les empreses d'aquest país, ni especialment per als accionistes del banc", insisteixen els seus impulsors.
Valoren el paper del banc com a dinamitzador econòmic a les geografies on opera, tant a través de la seva activitat financera com mitjançant les accions de la Fundació Banc Sabadell, reafirmant el seu compromís amb el creixement econòmic i social.
Insten a sumar representació
Es tracta d'una iniciativa oberta, que vol despertar la sensibilitat de la resta d'accionistes del Banc de Sabadell. En aquest sentit, fa “una crida als accionistes del Sabadell a participar activament a l'associació, siguin de Catalunya o de qualsevol part d'Espanya. Estem convençuts que, si se sent la nostra veu, aconseguirem aturar aquesta operació pel bé de tots nosaltres”.
Malgrat la defensa aferrissada que fan de la independència del banc català, els minoritaris també llancen algunes advertències cap a l'actual gestió de l'entitat. Per això, advoca per "una política de dividends estables i creixents, cercant minimitzar els riscos geopolítics i financers a què s'exposen altres entitats". A més, defensa "una gestió que prioritzi l'estabilitat laboral dels empleats, rebutjant decisions que puguin perjudicar l'ocupació als territoris on el banc té presència". Tot en el marc de la independència "per continuar generant valor per als seus accionistes i clients, tal com ho ha fet des de la seva fundació el 1881".