El grup ACS, a través de la seva filial australiana CIMIC, s'ha adjudicat un contracte per a l'aviació militar australiana en la base de Townsville, un programa d'obres que està valorat en prop de 223 milions d'euros (370 milions de dòlars australians). Les obres inclouran la millora o reconstrucció de les infraestructures i instal·lacions per donar tant suport a la reubicació del primer regiment d'aviació des de la base de l'exèrcit de Robertson Barracks com de la 16 Brigada d'Aviació des de la base de Gallipoli Barracks fins a la de la Reial Força Aèria Australiana de Townsville, ubicada a l'estat australià de Queensland.

L'etapa de disseny començarà a començaments de 2024 i està subjecta a les aprovacions governamentals, mentre que la fase de construcció arrencarà a mitjans de 2025 i tardarà tres anys a completar-se, segons ha assenyalat la companyia. El programa d'obres d'aviació de l'exèrcit té un valor de projecte d'aproximadament 223 milions d'euros (370 milions de dòlars australians).

Segons ha apuntat el president executiu de CIMIC i conseller delegat d'ACS, Juan Santamaría, aquest important programa d'obres dona suport a la capacitat de la força de defensa australiana per operar des de les bases del nord d'Austràlia. La companyia també garantirà que aquest projecte maximitza les oportunitats socials i econòmiques per a la comunitat local, la indústria i participació indígena.

Lliurament de dividend

El consell d'administració d'ACS, presidit per Florentino Pérez, va acordar a començaments d'any el lliurament d'un dividend flexible en el qual els accionistes podien escollir entre rebre noves accions de la companyia o percebre el pagament de 0,459 euros per acció en efectiu el passat 6 de febrer.

L'últim repartiment va tenir lloc el juliol de l'any passat, en aquest cas complementari, que va ascendir a 1,482 euros per acció. El dividend equiparable a l'anunciat ara es va lliurar el febrer de l'any passat i va ascendir a 0,480 euros, per la qual cosa ha caigut un 4,4%, fins als 0,459 euros, encara que es tracta ara per ara d'un import orientatiu.

Fins al setembre de 2023, ACS va obtenir un benefici net de 576 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 19,9% respecte al mateix període de l'any anterior, gràcies a l'impuls procedent tant de la seva àrea de construcció com de concessions.

Per regions, Amèrica del Nord va ser el primer mercat del grup en concentrar el 62% dels ingressos, seguit per Oceania, amb un 19%; Espanya, amb el 9%; la resta d'Europa, amb el 6% i la resta del món amb el 4% restant.