ACS, a través de la seva filial australiana Cimic, ha adquirit Maverick United Consulting Engineers, una empresa de consultoria d'enginyeria amb seu a Malàisia amb projectes de centres de dades, al mateix temps que ha refinançat 2.500 milions de dòlars australians (1.550 milions d'euros) de deute de la seva filial minera, Thiess. La nova empresa del grup està especialitzada en infraestructura digital, tecnologia avançada i edificis de gran altura, i executa projectes per a clients multinacionals dedicats als centres de dades al mercat asiàtic, segons ha informat Cimic en un comunicat.

La inversió ha estat executada per Leighton Asia, empresa subsidiària de Cimic, que ja compta amb una important cartera de centres de dades a Hong Kong, Malàisia, Indonèsia, Macau, les Filipines, Singapur i l'Índia. "La combinació de Leighton Asia i Maverick augmentarà la nostra oferta en aquest mercat de ràpida expansió i oferirà potencial per a altres projectes d'alta tecnologia, com les instal·lacions de producció de semiconductors", defensa la filial del grup que presideix Florentino Pérez.

Aposta pels centres de dades

El seu conseller delegat, Juan Santamaría, ja va avançar en l'última presentació de resultats d'ACS, el paper crucial que exerciran els centres de dades en l'estratègia de la companyia, amb oportunitats identificades de més de 4 gigawatts (GW), davant els 1,1 GW que desenvolupa en l'actualitat en països com Espanya (278 MW), Austràlia (220 MW), els Estats Units (300 MW) i Xile (300 MW), per un valor de 3.400 milions d'euros.

"La combinació de Maverick i Leighton Asia ens permetrà oferir una gamma més àmplia de serveis i solucions que els nostres clients busquen a Àsia, en un moment en què s'espera que la regió sigui el mercat de centres de dades de més ràpid creixement," ha assenyalat Santamaría amb motiu d'aquesta nova adquisició.

Refinançament del deute

D'altra banda, Cimic també ha comunicat que la seva empresa minera, Thiess, ha refinançat les seves línies de crèdit sènior de 2.500 milions de dòlars (1.550 milions d'euros) a un termini de tres anys amb venciment el gener de 2028, que consisteixen en una línia de crèdit corporativa renovable i un préstec a termini sindicat. La companyia defensa que la transacció va comptar "amb un bon suport i una sobredemanda", en afegir-se els prestadors existents, així com gràcies a la diversificació de les seves relacions bancària.

El grup ACS, la concessionària més gran del món, va obtenir fins al setembre 605 milions d'euros, un 5% més que en el mateix període de l'any passat. Descomptant els resultats extraordinaris, el benefici net ordinari es redueix a 489 milions d'euros, però va suposar un 13,6% més respecte a un any enrere. En un comunicat, l'empresa va assenyalar que el creixement es deu al bon comportament en totes les activitats del grup, especialment Turner a Amèrica del Nord. En termes borsaris, el benefici per acció (BPA) va créixer un 6,4% fins a 2,36 euros. El benefici net ordinari del grup, excloent els resultats extraordinaris en ambdós exercicis, va augmentar un 13,6%, fins a assolir els 489 milions d'euros.