El consell d'administració d'ACS ha acordat el repartiment d'un dividend flexible en el qual els accionistes podran escollir entre rebre una nova acció de la companyia per cada 25 actuals o percebre el pagament d'un import d'1,55 euros per acció en efectiu el proper 17 de juliol.
La constructora ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) les condicions d'aquest augment de capital per atendre el pagament del primer dels dos dividends que abona cada exercici. Es tracta d'una ampliació màxima de 10,86 milions d'accions de la companyia, la qual cosa suposarà un desemborsament màxim de 440 milions d'euros.
La companyia presidida per Florentino Pérez ha explicat que els accionistes d'ACS que hagin adquirit accions fins al dia 1 de juliol de 2024, i les operacions dels quals s'hagin liquidat fins al 3 de juliol de 2023, rebran un dret d'assignació gratuïta per cada acció de la qual siguin titulars.
D'aquesta forma, el dividend ha augmentat un 4,6% respecte als 1,48 euros entregats el juliol de l'any passat, encara que en aquest cas la proporció d'accions era d'una nova acció per cada 20 antigues.
Entrada de Criteria
Criteria, el hòlding inversor de la Fundació Bancària La Caixa, va adquirir el maig passat el 9,4% d'ACS per un import de 983 milions d'euros. Després d'aquesta operació, Criteria es va convertir en el segon accionista de la constructora que presideix Florentino Pérez. Per aquesta raó, Isidre Fainé s'incorporarà com a conseller dominical.
ACS ja va comunicar llavors a la CNMV que havia acordat la cancel·lació anticipada dels dos contractes forward sobre accions pròpies, liquidables exclusivament en metàl·lic per diferències, que afecten en l'actualitat un total de 25.431.299 accions pròpies, per ser comprades per Criteria, fet que suposa una participació del 9,361% en el grup constructor.
Pla estratègic
L'abril passat, ACS va presentar el seu nou pla estratègic amb què contempla obtenir uns beneficis d'entre 850 i 1.000 milions d'euros el 2026. Segons les previsions del grup, espera augmentar els seus ingressos en un 9% anualment fins a aconseguir una facturació entre 43.000 i 48.000 milions d'euros. Les prioritats d'ACS per al període 2024-2026 seran amplificar la seva estructura per aconseguir sinergies operatives i estalvi de costos, així com generar prou caixa com per escometre les inversions desitjades i retribuir l'accionista amb un atractiu dividend.
És per això que la constructora ha dividit en tres grans àrees les seves activitats de negoci. La primera, Solucions Integrals, que ocupa el 65% dels ingressos del grup i en la qual s'inclouen les seves filials australiana i nord-americana Cimic i Turner. Una altra divisió serà Infraestructures, on tindran un paper important Abertis, Iridium, l'alemanya Hochtief i Pacific, amb un volum del 20% sobre el negoci. Per últim, Enginyeria i Construcció, conformada per Flatiron, Dragados o Hochtief, amb una mida del 15% sobre el total del grup.
Esperen duplicar el valor d'ACS el 2030, "fet que es traduirà en un salt en la remuneració a l'accionista", segons va indicar a l'abril el seu director, Juan Santamaría. Un creixement que es basarà en la diversificació de la companyia, apostant també per la inversió en segments com la transició ecològica o les infraestructures digitals.
En aquest sentit, les previsions de l'augment de generació d'efectiu serviran perquè el grup mantingui el seu dividend cap als accionistes. D'aquesta manera, la multinacional va indicar que planeja repartir uns 2.000 milions d'euros en dividends (una mitjana de 667 milions anuals), davant els 600 milions d'euros que va distribuir el 2023.