El grup de distribució Agrofresc (La Torre i Canadell) facturará 7 milions el 2024
La distribuïdora de productes làctics, de la família Bosch, arriba a 1.500 punts de venda
- Maria Teresa Coca
- BARCELONA. Divendres, 1 de novembre de 2024. 05:30
- Temps de lectura: 2 minuts
Els tres germans de la família Bosch, que fa més de 100 anys que està al capdavant de la masia Torre d’en Roca, de Sallent, i Josep Puigoriol amb Pilar Font, la mestra artesana formatgera del Mas el Canadell, situat a Santa Maria d’Oló, són els artífexs del grup Agrofesc. Aquesta distribuïdora de productes làctics preveu facturar 7 milions d'euros el 2024, amb un increment del 8% sobre les vendes de 2023.
El conseller delegat de Làctics la Torre, Josep Maria Bosch, avança que les expectatives van a l'alça: la distribuïdora creixerà a doble dígit el 2025, "per la tendència de creixement del seu producte estrella, el kèfir amb proteïna Beta Caseïna A2, que arribarà a molts més lineals de la gran distribució". Aquest any, els productes de La Torre i el Canadell s'han vist afavorits per les preferències dels consumidors a l’hora de triar producte làctic de qualitat amb tots els seus nutrients i milions de probiòtics. De fet, el comportament de les vendes ha vingut impulsat principalment per les categories de llet fresca de vaca (un 28% més en vendes) i el kèfir, aquest últim amb un exponencial 58% més en vendes. El directiu constata que “en el mercat làctic hi ha un fort interès pels beneficis saludables del kèfir i aspirem a liderar aquesta categoria amb un d’artesà amb el plus de la seva elaboració amb llet A2 i amb un ampli ventall de sabors”.
Agrofresc actua com a distribuïdor especialitzat de la marca en botigues de producte de proximitat. Actualment, els seus productes es distribueixen a uns 1.500 punts de venda d’arreu Catalunya i també es poden trobar a Andorra. Bosch ha anunciat la previsió d'entrar les marques en botigues de proximitat del País Valencià, a mitjà termini, sense especificar-ne la data.
Agrofresc va ser fundada el 2006 per Josep Maria Bosch i Miquel Bosch, de la Granja Torre d’en Roca de Sallent, i Josep Puigoriol, del Canadell, de Santa Maria d’Oló. La col·laboració va permetre comercialitzar els seus productes arreu del territori català.
Per afrontar els creixements, en els darrers 10 anys, l’obrador de La Torre ha fet inversions valorades en més de 900.000 euros que inclou la renovació total de la fàbrica, noves envasadores, forns i també la instal·lació de 100kWp de plaques solars per tal de reduir la petjada de CO₂. L’any 2011 s’hi va instal·lar una caldera de biomassa per a ús tèrmic industrial, amb el reaprofitament de la llenya del bosc de la finca i així tancar el cercle de l’economia circular. Va suposar una inversió de 200.000 euros.
A2, és més digerible
Per a la producció de la llet A2, més digerible per als humans, La Torre d'en Roca fa temps que treballa amb la granja del Soler de n'Hug (Prats de Lluçanès) per tenir un ramat de vaques que produeixi exclusivament llet amb beta-caseïna A-2. De fet, són els primers de l'Estat que han obtingut un certificat oficial que les acredita a vendre llet amb aquesta proteïna. Originàriament, fa més de 10.000 anys, la genètica de les vaques contenia la proteïna Beta Caseïna A2/A2. Una posterior evolució va fer que les vaques també produïssin A1. Segons diversos estudis científics, la proteïna Beta Caseïna A2 ofereix una millor digestió de la llet, recorden des de la companyia.
Al projecte li ha calgut dos anys de treball conjunt amb la Granja El Soler de n'Hug per a seleccionar de manera natural el ramat i, alhora, complir amb els requisits del sistema de certificació d'AENOR que garanteix que la llet A2 és obtinguda de forma natural a granja, així com la seva traçabilitat al llarg de la cadena de subministrament, oferint al consumidor llet i productes lactis elaborats amb llet Beta Caseïna A2 amb un clar valor diferencial.