L'Audiència Nacional investiga un atac cibernètic patit per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) durant el qual es van extreure 2.000 milions de registres de dades sensibles de titulars de telefonia mòbil. En un auto datat el passat 5 de desembre al qual ha tingut accés EFE, la titular del jutjat central d'instrucció núm. 3, María Tardón, accepta la inhibició del jutjat d'instrucció núm. 27 de Madrid, en entendre que es tracta de fets tipificats com a delicte d'atac informàtic i contra la seguretat nacional.
L'atac informàtic es va produir mitjançant l'accés il·lícit als seus serveis informàtics amb la possible filtració massiva de dades personals que corresponen a titulars de línia de telefonia mòbil, 2.000 milions de registres equivalents a 240 GB de dades dels abonats a les línies telefòniques d'Espanya, custodiats per la CNMC.
El Ministeri Fiscal s'oposava que fos l'Audiència Nacional l'encarregada d'investigar el cas, en entendre que la CNMC, malgrat la seva important funció, no pot qualificar-se com una institució de l'Estat als efectes de l'article 65 1 a de la Llei Orgànica del Poder Judicial. Tanmateix, la jutgessa María Tardón, una vegada analitzada la doctrina del Tribunal Suprem, considera que sí que s'ha de concebre a la CNMC com un alt organisme de la nació, encara que creu prematur conèixer quina va ser la finalitat perseguida.
La magistrada constata que "ens trobem davant d'un atac cibernètic massiu contra una entitat que, pel seu incardinación en l'estructura de l'Estat i la seva essencial funció en els termes indicats, suposa una greu i indubtable afectació institucional, en un àmbit tan particularment sensible i rellevant per al seu normal funcionament com el del control del correcte funcionament, la transparència i l'existència d'una competència efectiva a tots els mercats i sectors productius, en benefici dels consumidors i usuaris".