Applus+ creix a França. La companyia catalana d'assajos, certificació i inspecció ha adquirit tot el capital social de Rescoll, un proveïdor d'assajos de materials i R+D amb seu a França i ingressos anuals de 21 milions d'euros.
En un comunicat a la CNMV, Applus+ informa que Rescoll compta amb uns laboratoris "perfectament equipats" amb el focus posat als sectors "metge, aeroespacial, industrial i energètic". "Rescoll està especialitzada en anàlisis químiques, assajos mecànics i enginyeria de materials i processos, amb una àmplia experiència en adhesius i revestiments. Compta amb un gran reconeixement a França a causa de la seva àmplia i acreditada oferta d'assajos i les seves qualificacions úniques", afegeix.
Mitjançant aquesta operació, l'import del qual no s'ha fet públic, la cotitzada catalana "consolida la seva cartera de serveis per satisfer les exigents i creixents demandes dels sectors de dispositius mèdics i aeroespacial, posicionant-se en centres industrials clau com Alemanya, França i Espanya". Des d'Applus+ han apuntat que el grup Rescoll, que compta amb 170 treballadors, li posiciona "com a soci de referència al sector aeroespacial, afegint noves acreditacions i complementant les seves àmplies i versàtils instal·lacions, que cobreixen tota la piràmide d'assajos, des de cupons fins a assajos a escala real". En dispositius mèdics, la Divisió Laboratories amplia els seus serveis amb assajos de biocompatibilitat i assajos mecànics en implants i biomaterials.
"Rescoll s'integra perfectament a la nostra estratègia d'adquisició de negocis amb bons marges. La seva oferta de serveis altament tecnològics està vinculada a la sostenibilitat i a l'ús de materials més respectuosos amb el medi ambient per al sector aeroespacial i altres indústries", ha dit el conseller delegat d'Applus+, Joan Amigó. "Celebro que Rescoll s'hagi unit a Applus+ i dono la benvinguda a tots els seus empleats al nostre grup", ha afegit el directiu.
Per la seva part, el conseller delegat de Rescoll, José Alcorta, ha assenyalat que després d'"un constant creixement des de la seva creació" aquesta companyia requereix ara "un soci extern per continuar i accelerar el seu desenvolupament".
Beneficis trimestrals de 26 milions
Applus+ va registrar un benefici operatiu de 25,9 milions d'euros en el primer trimestre, pràcticament la mateixa xifra que en el mateix període de 2022, quan els seus guanys van ser de 25,8 milions d'euros. El resultat operatiu ajustat d'Applus+ entre gener i març va assolir els 47,9 milions d'euros, un 12% més que el reportat en el mateix període de l'exercici anterior (42,7 milions d'euros) i un 6,7% per sobre del resultat operatiu ajustat proforma (44,9 milions d'euros).
El marge del resultat operatiu ajustat va assolir el 10% en el primer trimestre de l'any, la qual cosa representa una millora de 80 punts bàsics sobre el reportat en el primer trimestre de 2022. "Això és degut, principalment, a la nostra estratègia de rotació d'actius, que inclou el recent acord per desinvertir el negoci de petroli i gas dels Estats Units d'Amèrica," va explicar Joan Amigó després de la presentació dels resultats.
Noves adquisicions i desinversions selectives
La companyia va obtenir un resultat abans d'impostos ajustat de 38 milions d'euros fins al març, lleugerament per sobre dels 37,6 milions d'euros del primer trimestre de 2022. En l'àmbit estatutari, el resultat abans d'impostos reportat per Applus+ va ser de 17,9 milions d'euros, davant els 19,7 milions d'euros d'igual període de l'any passat.
Els ingressos d'Applus+ van ascendir a 476,8 milions d'euros fins al març, un 3,1% superiors als del mateix trimestre de l'exercici anterior. Per al conjunt de 2023, Applus+ espera un creixement orgànic dels ingressos "d'entre mitjà i alt dígit" i continuar millorant la composició de la cartera de negocis a través de noves adquisicions i desinversions selectives.