El mercat de dipòsits i comptes remunerats va escalfant-se segons passen els mesos. Amb els tipus d'interès instal·lats en el 4,5% des de setembre, cada vegada són més les entitats que llancen ofertes per captar l'estalvi de nous clients. Així, els que ja oferien aquests productes o algun dels dos, han d'anar millorant la rendibilitat. I en aquest context, Openbank ha portat la remuneració del seu compte aquesta mateixa setmana fins al 2,25% TAE des de l'1,75% anterior. L'entitat, a més, és dels poques que paga un interès superior al 3% amb el seu dipòsit a sis mesos.
💶 Els 7 bancs que ofereixen hipoteques fixes de fins al 90%
Segons dades d'Inverco, el 87% dels espanyols canalitza el seu estalvi a través de comptes i dipòsits, la xifra és molt superior a la dels plans de pensions (54%) o els fons d'inversió (40%), per això les entitats financeres, estrangeres i locals, centren aquí la seva oferta. Sobretot els bancs digitals, que estan sent els més actius.
El banc digital del Santander, de fet, va ser dels primers a moure fitxa quan van començar a pujar els tipus a l'estiu de 2022 i actualment disposa de dos comptes remunerats i un dipòsit. La millora del seu Compte Estalvi Benvingut arribava aquest mateix dilluns. Openbank ofereix ara una remuneració del 2,27% TAE (des de l'1,75% anterior) per saldos d'entre un euro i fins a 100.000 (que és la quantitat màxima que garanteix el Fons de Garantia de Dipòsits), la liquidació és mensual i la rendibilitat es manté durant els primers 12 mesos.
A partir del segon any, l'esmentat compte es converteix automàticament en un Compte d'Estalvis en el qual es pot continuar estalviant però amb menor rendibilitat. En aquest sentit, Openbank indica que, si el client domicilia una nòmina o pensió d'almenys 600 euros al mes o tres rebuts mensuals o bimestrals, la remuneració serà del 0,20% TAE durant l'exercici següent. Però si el client no porta la nòmina, la pensió o els rebuts, la remuneració d'aquell segon any serà del 0,05% TAE.
Així, qui mantingui en el compte un saldo constant de 25.000 euros durant els 12 mesos obtindrà una remuneració de 562,50 euros el primer any. I si el segon, manté un saldo de 10.000 euros (al 0,20% TAE) l'esmentada remuneració serà de 20 euros a l'any o de 5 euros si no es vincula i la remuneració és del 0,05% TAE i 0,05% TIN.
El banc digital de Santander disposa també d'un Compte Benvingut amb Nòmina a través de la qual remunera un 5,12% TAE i un 5% TIN si el client domicilia uns ingressos mensuals d'almenys 900 euros. En aquest compte la remuneració és fins a un màxim de 5.000 euros a l'any. Així mateix, Openbank ofereix des del mes de juliol passat fins a un 3,07% TAE pel seu dipòsit a sis mesos. En concret, un 2,01% TAE si només es dipositen els diners, però si a més es porten ingressos mensuals de 600 euros al mes, la rendibilitat augmenta per sobre del 3% TAE.
Amb la millora del seu Compte Estalvi Benvingut, Openbank ha superat l'oferta d'altres competidors com ING, que ofereix una remuneració d'entre l'1% i l'1,5% TAE depenent de si el client domicilia la seva nòmina. I de Sabadell, que remunera un 2% de forma indefinida.
Tot i que encara segueix per sota d'EVO Banc, que remunera un 2,85% TAE fins a 30.000 euros a través del seu Compte Intel·ligent Benvingut. L'entitat, que no demana requisits de vinculació (ni nòmina, ni rebuts) iguala així l'interès que ofereix en el seu dipòsit a 12 mesos, que ofereix per a la resta dels estalvis des de 30.000 fins al milió d'euros.
Al nostre país, a més, hi ha fins a cinc entitats que paguen un interès igual o superior al 5% TAE amb els seus comptes remunerats, encara que en totes es demana vinculació.