Busup ha tancat 13 milions d'euros d'inversió en dues rondes de finançament planificades en un parell d'etapes i iniciades el 2022. Aquesta segona injecció de capital precedeix una ronda serie Growth que la companyia barcelonina preveu dur a terme a principis de 2026. En aquesta darrera etapa de finançament, Busup ha incorporat com a inversors la divisió de venture capital del Banc Sabadell, Finaccess i altres fons, i ha comptat amb els seus inversors actuals com Proeza Ventures, Liil Ventures, Autotec Ventures i Finaves.
La companyia busca enfortir el seu balanç, consolidar la seva proposta de valor, les operacions i l'equip amb "l'objectiu de preparar-se per la següent etapa de creixement", vinculada a la ronda de finançament prevista d'aquí poc més d'un any. La finalitat amb aquesta propera ronda serà impulsar l'expansió internacional del model de negoci de Busup, enfocat a proveir serveis de gestió de mobilitat corporativa i consolidar "aliances estratègiques amb actors clau en la mobilitat corporativa mundial", segons ha informat l'empresa.
Rui Stoffel, cofundador i CEO de Busup, ha apuntat que “estem molt satisfets amb el tancament d'aquest cicle de finançament, que no només reforça la nostra posició financera, sinó que també valida el nostre model de negoci i la nostra estratègia de creixement basada en aliances amb grans operadors de transport. L'entrada de Finaccess, Sabadell Venture Capital i altres inversors és una mostra clara de confiança en el potencial de l'empresa per liderar el sector de la mobilitat corporativa diària, multimodal i compartida. Aquest suport ens permetrà accelerar la consolidació de la nostra proposta de valor i continuar explorant noves oportunitats, oferint solucions innovadores que millorin la mobilitat diària de milers de treballadors a tot el món".
Expansió internacional de Busup
Actualment, Busup opera a Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units i busca consolidar la seva presència en altres mercats. Recentment, l'empresa ha iniciat operacions a Itàlia en col·laboració amb Línea Azzurra, un soci amb el qual ha llançat una fase pilot a Torí i Milà. A banda, Busup està explorant entrat a Polònia, Regne Unit, Alemanya, Malta i Colòmbia en col·laboració amb operadors locals amb la finalitat "d'ampliar la seva presència en mercats clau i oferir als seus clients una solució integrada i global".
Facturació de 30 milions
Fundada el 2016 per Rui Stoffel i Eva Romagosa, l'empresa és un proveïdor de gestió externalitzada de serveis de mobilitat corporativa que té la finalitat de resoldre la mobilitat dels seus empleats. A través de la tecnologia pròpia, BusUp compta amb una xarxa mundial de 170 empreses locals de transport en cinc països: Espanya, Portugal, Mèxic, Brasil i Portugal i realitza més de 2.500 serveis diaris.
Busup va tancar el 2023 amb una facturació de 30 milions d'euros i va transportar més de 10 milions de passatgers. De cara al 2026, la tecnològica preveu assolir els 100 milions de facturació. "Sabem que és un creixement important i més en un entorn macroeconòmic incert com el que ens trobem, però creiem que el moment és l'adequat. El mercat està demanant cada vegada més aquest tipus de serveis, tenim la tecnologia, el coneixement i el talent per a no només assolir el nostre objectiu, sinó fins i tot superar-lo", van defensar des del negoci a finals d'abril.