El Banc Sabadell ha reiterat el seu rebuig de l'Oferta Pública d'Adquisició (opa) de caràcter hostil formulada pel BBVA sobre el 100% de les seves accions. El nou intent és una proposta idèntica a la presentada fa una setmana, per la qual cosa l'entitat catalana s'ha remès a la seva comunicació del dilluns, quan descartava l'operació per considerar que “infravalora significativament” el projecte de Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent.
🔴 Opa hostil del BBVA al Banc Sabadell, DIRECTE | Reaccions i última hora
D'aquesta manera, el banc que dirigeix Josep Oliu es remet al comunicat el passat dia 6, quan el consell d'administració va rebutjar de manera categòrica l'oferta del BBVA per a fusionar totes dues entitats, en considerar que el Banc Sabadell generarà més valor en solitari, tal com ha informat Europa Press.
“El consell confia plenament en l'estratègia de creixement del Banc Sabadell i en els seus objectius financers i és de l'opinió que la seva estratègia com a entitat independent generarà un valor més gran per als seus accionistes”, va destacar llavors l'entitat, el màxim òrgan de govern de la qual es va reunir dilluns per avaluar la proposta del BBVA, la qual va titllar de “no sol·licitada, indicativa i condicionada”.
En aquell moment, va afirmar que la caiguda “significativa” i la volatilitat en el preu de l'acció del BBVA en els últims dies generava una “incertesa addicional” sobre el valor de la proposta. Després d'analitzar “en detall” la proposta, el consell, al qual van acudir també representants de Goldman Sachs i Morgan Stanley com a assessors financers i Uría Menéndez Abogados com a assessor jurídic, va concloure que l'oferta del BBVA “no satisfà” l'interès del Sabadell i dels seus accionistes i, per tant, la va rebutjar.
El consell va considerar en aquell moment que el rebuig, a més, està “alineat” amb l'interès dels clients i empleats del Sabadell, i va reiterar el seu compromís de distribuir als accionistes, de manera recurrent, qualsevol excés de capital per sobre del 13% de ràtio de capital CET1, en línia amb la seva estratègia de crear valor per a l'accionista, sustentada pel pla de negoci del banc i per la sòlida generació de capital.
El Sabadell va estimar llavors que l'excés de capital que generarà el 2024 i el 2025, juntament amb els dividends recurrents d'aquest període, d'acord amb un compliment “satisfactori” del pla de negoci actual, ascendirà a 2.400 milions d'euros, una part dels quals poden estar subjectes a l'aprovació el 2020, el BBVA i el Sabadell van estudiar una fusió, tot i que finalment la van acabar desestimant perquè no van assolir un acord sobre l'equació de canvi de les accions.
Opa hostil del BBVA
Després del rebuig d'una proposta “no desitjada”, el BBVA ha optat per formular una opa de caràcter hostil sobre el 100% del Sabadell, en la qual proposa un canvi d'una acció de nova emissió del BBVA per cada 4,83 accions del Sabadell, amb una prima del 30% sobre el valor a què cotitzava el Sabadell el dilluns 29 d'abril.
Aquesta oferta suposa valorar el Sabadell en uns 11.000 milions d'euros i implica elevar a 2,2 euros el valor de l'acció del Sabadell. Seguint aquest canvi, el BBVA estava disposat a realitzar una emissió d'accions de 1.126 milions d'euros, que representa un 20% de la seva capitalització borsària.