Bankinter va donar el tret de sortida a la temporada de resultats de la banca aquest dijous. L'entitat, que va guanyar 953 milions d'euros l'any passat, assegura que aquest 2025 batrà el rècord de beneficis obtingut el 2024 malgrat que els tipus d'interès continuaran reduint-se. La seva consellera, Glòria Ortiz, va avançar que creixeran "gairebé a doble dígit" i treballaran per assolir i fins i tot superar els 1.000 milions d'euros de benefici, la qual cosa li permetrà entrar 'en el club dels cinc'.

El Sabadell va ser l'últim gran banc cotitzat en aconseguir aquesta xifra. Ho va fer, de fet, en el tercer trimestre del 2023, quan va guanyar per primera vegada 1.028 milions. Ja a tancament d'aquest exercici fins i tot va superar els 1.300 milions i tot apunta que, el 2024, hauria fregat els 1.700 milions. El banc català retrà comptes al mercat divendres vinent 7 de febrer.

L'entitat que presideix Josep Oliu ha estat un dels protagonistes del 2024 per l'opa hostil llançada pel BBVA, que ha intensificat la competència a tot el sector financer. El Sabadell concretament ha estat molt actiu en la captació de clients a través del seu compte online, la concessió d'hipoteques o el finançament a pimes i empreses, a més de crèdit al consum.

El banc, que aquesta setmana ha comunicat la tornada de la seva seu a Catalunya, es veurà beneficiat també en els resultats anuals pel judici guanyat a Cerberus al Regne Unit, amb el qual s'ha embutxacat 400 milions d'euros. Els analistes esperen, a més, que Sabadell anunciï el pagament d'un nou dividend.

Santander i BBVA, gegants internacionals

Dins del club milmillonario al qual vol pertànyer Bankinter també es troben el Santander i BBVA, els bancs més internacionals. El Santander és un gegant mundial que fins i tot va superar els 11.000 milions de beneficis el 2023. El consens del mercat apunta ara que superarà els 12.000 milions, encara que la xifra no es confirmarà fins al dimecres 5 de febrer.

El banc que presideix Ana Botín, que en els últims dies ha sortit a la palestra davant de rumors que apuntaven a la venda del seu negoci al Regne Unit (una cosa que la pròpia executiva ha negat) sí que reflectirà en els seus comptes un impacte de 350 milions per la sentència que ha perdut precisament en UK pel seu negoci de finançament d'automòbils al país.

Quant al BBVA, les previsions apunten que el seu resultat (els presenta el dia 30 de gener) s'aproparà als 10.000 milions a tancament de l'exercici, una xifra rècord, com la de la resta del sector, que malgrat les baixades de tipus d'interès han aconseguit continuar aconseguint beneficis històrics. Sobretot, els bancs que estan més diversificats i tenen negoci a més mercats.

El banc que presideix Carlos Torres tindrà un resultat millor de l'esperat a Turquia basat en l'evolució de la divisa i un menor impacte de la hiperinflació. A Mèxic, tanmateix, s'obre ara un període d'incertesa per al banc per l'arribada de Donald Trump a la presidència dels Estats Units, des d'on ha anunciat que imposarà aranzels al seu país veí. El BBVA té el banc més gran de país asteca i qualsevol moviment que influeixi en la seva economia l'afecta.

CaixaBank i Unicaja, nou pla estratègic

CaixaBank, que també ret comptes el pròxim dia 30, superarà en l'acumulat de l'any els 5.700 milions d'euros en beneficis, segons els analistes. El banc que presideix des del passat 1 de gener Tomás Muniesa, va presentar a finals del 2024 un nou Pla Estratègic per al període 2025-2027 en què va avançar el seu full de ruta i les guies per a aquests tres anys.

Quant a Unicaja, l'únic banc dels sis cotitzats fora d'aquest club de milmillonarios, s'espera que assoleixi un benefici de 600 milions d'euros en el conjunt del 2024 i que d'algunes pinzellades del seu Pla Estratègic 2025-2027, que encara no ha presentat al mercat.