Manpower selecciona més de 150 professionals de cuina per treballar en grans esdeveniments que Barcelona acull. L'oferta engloba oportunitats tant per a cuiners , com per a ajudants de cuina. Dels candidats se n'espera disponibilitat horària, ja que el servei variarà en funció del tipus d'esdeveniment i es valorarà experiència a la cuina, tot i que no és imprescindible. S'hi ofereix incorporació immediata i possibilitats reals de desenvolupament professional. Les persones que estiguin interessades poden conèixer més sobre els processos oberts als diferents canals en xarxes socials i web.

Condicions i requisits

Les condicions més imprescindibles ja es coneixen. D'entrada, els contractes són de tipologia eventuals segons la durada de l'esdeveniment. I el salari es fixa en 10,17 euros bruts per hora. Tot i que afegeixen la "possibilitat de desenvolupament professional". Les funcions són diverses: elaboració de canapès, entrepans, amanides i altres aperitius. També la preparació de plats calents controlant els punts de cocció. Així com l'emplatat i presentació dels productes als clients. I, en darrer terme, la col·laboració en la neteja i el manteniment de la cuina. Pel que fa als requisits són els següents: disponibilitat completa per treballar en torns rotatius, de matí, tarda o nit; incorporació immediata; i determina que "es valorarà" experiència a la cuina, "encara que no és imprescindible".

L'auge del turisme gastronòmic és una constant dels darrers anys a Barcelona. Aquesta ve motivada per diferents causes. Una d'elles pot ser el pol d'atracció de grans xefs que són reconeguts arreu del món, però també per la motivació d'altres sectors que porten associada la gastronomia. Entre alguns d'ells, hi ha el turisme de casaments o el turisme que donen els grans esdeveniments i congressos. El 2023, la despesa mitjana del viatge ha tornat a créixer respecte als anys anteriors, fins a assolir un valor de 1.095,0€, distribuïts en 382,0 € en transport d’anada i tornada, 353,1€ en allotjament - 84,2€ per persona i dia - i 359,9€ en altres despeses - 91,7€ per persona i nit-. Un any més, el turista segueix destinant gairebé la meitat de la seva despesa durant l’estada en menjar i beguda i distribuint la resta, en aquest ordre, en entreteniment, en compres i en transport intern, segons l'Observatori de Turisme de Barcelona.

D'altra banda, les activitats més realitzades a la ciutat han estat anar a restaurants (95,7%), realitzar visites culturals (76,9%) i anar a la platja (65,3%) i de compres (62,2%). Finalment, un 45,1% dels turistes han buscat prèviament a la seva visita a on anirien a menjar durant la seva estada, destacant en la seva elecció final de gastronomia un restaurant de cuina espanyola (59,0%), un de cuina catalana (44,7%) o un bar o una cafeteria (42,5%).

A grans trets, el 2023, el perfil tipus que ha visitat Barcelona ciutat ha estat un home (65,4%) de 35,0 anys, de procedència internacional (85,1%), amb estudis universitaris (73,0%) i que treballa com a assalariat (64,9%). El mercat internacional ha liderat el rànquing d’origen dels turistes de Barcelona ciutat assolit una quota de mercat bastant similar a la dels anys anteriors a la pandèmia (85,1% 2023 vs 86,0% 2018-2019). Cal destacar a Itàlia, el Regne Unit i França com els tres països internacionals amb més visitants a la ciutat de Barcelona.