Unes 1.500 persones, de 91 nacionalitats, han participat aquest dimarts en l'11a edició de l'Hola Barcelona! Cocktail, una trobada que organitza cada any Barcelona Global per donar la benvinguda al talent internacional. És una manera d'agrair als professionals expats establerts a Barcelona que hagin triat aquesta ciutat per als seus negocis.
En aquest acte han pres la paraula la segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay, i el conseller de Presidència de la Generalitat, Albert Dalmau. També estaven previstes les intervencions del president de Barcelona Global, Ramon Agenjo, i de Carolina Martinoli, presidenta i CEO de Vueling, companyia que aquest any celebra el seu 20 aniversari a Barcelona, però la pluja va impedir que es dirigissin a la nombrosa audiència que es va congregar als jardins del Palauet Albéniz.
En un discurs llegit íntegrament en anglès, Maria Eugènia Gay va afirmar que aquesta trobada anual de professionals expats demostra que Barcelona "és un lloc on la gent vol viure, treballar i prosperar".
I en un altre discurs, aquesta vegada improvisat, en anglès i català, Albert Dalmau va animar als internacionals que viuen i treballen a Barcelona "a formar part de la cultura local, impactar amb el seu talent a la ciutat i contribuir a afrontar i solucionar els reptes futurs". També es va referir a la Copa Amèrica de Vela, que s'està disputant aquests dies, de la qual va dir que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre les administracions públiques i la iniciativa privada representada per Barcelona Global. No hi va haver més discursos perquè la pluja ho va impedir.
L'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, va excusar la seva assistència, però hi van anar dos dels seus antecessors: Xavier Trias i Joan Clos. Entre els representants empresarials hi havia Ángel Simón (CriteriaCaixa), Juan José Brugera (Colonial), Oriol Guixà (La Farga i Femcat), Michael Blackman (ISE), Daniel Puig Guasch (Puig Brands, germà del president de la companyia) o Jaume Oliu Barton (Harvest Capital). Aquests tres últims són vicepresidents de Barcelona Global, el lobby empresarial que va organitzar la trobada
Segons dades de l'organització, el 71% dels assistents a l'esdeveniment d'aquest dimarts són professionals internacionals, originaris de 91 nacionalitats, 10 més que en l'anterior edició. La procedència d'aquesta majoria de 'barcelonins per elecció' coincideix amb les dades de l'International Talent Monitor (ITM), l'informe que cada dos anys elabora Barcelona Global, juntament amb Banc Sabadell, per conèixer què pensa el talent internacional, per què elegeix Barcelona per viure i quins són els reptes que planteja per a la ciutat. Així, el perfil del professional internacional que viu a Barcelona és el d'una persona que treballa en una empresa local, principalment del sector tecnològic, seguit de la investigació i la salut: ha cursat estudis superiors; viu a la ciutat per períodes llargs de temps i té una identitat de marcat caràcter associatiu.
Barcelona Global compta amb 1.223 socis, un 18% d'aquests nascuts fora d'Espanya, amb una edat mitjana de 48 anys.