BBVA ha captat gairebé 600.000 clients a Itàlia en els seus primers tres anys. El banc va aterrar al país trasalpino el 2021 amb una oferta 100% digitalment i exclusivament per a clients particulars, amb l'objectiu de captar uns 100.000 clients cada any. Així, la seva missió era arribar a 2026 (quan compliran cinc anys) amb 600.000 clients. Tanmateix, el banc que presideix Carlos Torres ha assolit aquest objectiu dos anys abans del previst.

Segons explica l'entitat en un comunicat, "això ha estat possible gràcies a una oferta i un servei disruptiu, que ha permès als clients disposar d'una banca per a les seves operacions més habituals del dia a dia sense comissions." BBVA es va estrenar a Itàlia amb un compte digital sense comissions i targetes gratuïtes, després va llançar un dipòsit i un compte remunerat per captar dipòsits, i ha anat incorporant nous productes.

Recentment, de fet, ha començat a vendre hipoteques. El banc està oferint finançament del 80% sobre el valor del primer habitatge i del 70% per al segon domicili. A més, els tipus d'interès "són molt competitius, adaptats al mercat italià", explica Javier Lipuzcoa, director de banca digital en la filial italiana del BBVA.

Lipuzcoa recorda també que ofereixen altres productes de crèdit, com el préstec immediat online, l'avançament de nòmina o el fraccionament de pagaments. Així com productes d'estalvi i d'inversió, compten amb gairebé 300 fons d'inversió. A més, continuen mantenint el seu compte remunerat (donen un interès del 3,5%) malgrat que el BCE ha començat a baixar els tipus d'interès.

"En BBVA busquem donar-li als clients la millor remuneració que ens permeti el mercat, per això, revisem les condicions periòdicament", afegeix el directiu. La bona marxa del banc a Itàlia els ha portat a explorar altres mercats. Així, BBVA va confirmar al juny que preveuen entrar a Alemanya sota aquest model de negoci el 2025.

Però el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, ja va anunciar també que estaven estudiant desembarcar en un o dos països europeus a causa que Itàlia estava anant millor de l'esperat.