El BBVA desplegarà les seves capacitats locals per a banca a l'engròs al Brasil en el primer semestre de 2025, dins de la seva estratègia per enfortir el seu negoci i convertir-se en un banc de referència a Amèrica Llatina, on compta amb una presència "sòlida i rellevant". L'oferta inicial s'enfocarà en productes de comerç internacional, bàsicament global markets i trade finance, amb un pla d'expansió gradual fins a 2028 que inclou, entre altres, serveis de finançament estructurat i banca transaccional.

Actualment, el banc ja ofereix serveis de banca corporativa d'inversió i majorista (CIB, per les seves sigles en anglès) a unes 50 empreses brasileres com Nexa, LD Cel·lulosa, Eletrobrás, Randon i Embraer, entre altres, una tasca que realitza des dels seus centres financers globals com Nova York, Londres i Hong Kong, segons ha anunciat aquest dimarts en un comunicat.

El banc assenyala que l'actual infraestructura per al Brasil disposa d'un equip de 40 persones, inclosos banquers i especialistes en àrees clau com finances, riscos i legal. És dirigit per un comitè de direcció format fonamentalment per perfils locals amb "ampli coneixement" del mercat brasiler.

De fet, l'entitat destaca algunes de les incorporacions per reforçar l'actual equip de professionals en banca al Brasil i esmenta a Rodrigo Fittipaldi responsable de cobertura de clients FIG; Andre Ferrari, responsable de clients corporatius i de sostenibilitat; Tiago Bento, director financer; i Jorge Bolla, responsable d'Enginyeria.

A més, explica que el mercat brasiler representa el 50% dels ingressos a l'engròs de Sud-amèrica, amb unes 250 empreses que facturen més de 1.000 milions de dòlars anuals. El 80% dels clients corporatius més rellevants de BBVA ja tenen presència al Brasil, la qual cosa suposa "una oportunitat" per ampliar l'oferta de l'entitat.

Agustina Ramírez, responsable de BBVA CIB Brasil, explica que "el mercat brasiler ofereix un potencial extraordinari per al desenvolupament de solucions financeres que no només impulsen la sostenibilitat, sinó que també responen a les diverses necessitats dels nostres clients.

Pendents de la CNMV, a Espanya

En paral·lel als seus plans internacionals, el BBVA continua pendent d'obtenir les autoritzacions necessàries per llançar la seva opa sobre el Banc Sabadell. Respecte a aquesta operació, aquest dimarts, el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventura, ha reiterat que des de l'organisme continuen treballant al fullet de l'opa del BBVA sobre Banc Sabadell.

Atenent els periodistes en la jornada de la XIV Trobada Nacional de la Inversió Col·lectiva, organitzada per Inverco i Deloitte, el cap del supervisor borsari espanyol ha recordat que quan el fullet estigui a punt hauran d'observar en quina etapa està el procés d'autorització per part de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), com ja va defensar fa setmanes al Congrés dels Diputats.

En aquest sentit, Bonaventura ha incidit que quan estiguin ja en aquella fase de completar i ultimar el fullet, analitzaran com està el calendari de Competència, és a dir, "si queda en fase 1 o passa a fase 2; en aquell moment analitzarem sobre el moment d'aprovació de l'opa".