El president del BBVA ha confirmat aquest dijous que el Banc Central Europeu (BCE) estava informat del seu interès a comprar el Sabadell. Una operació que, si tirés endavant, els convertiria en un gegant europeu amb més d'un bilió d'euros en actius. I precisament per això, per la mida, Carlos Torres creu que l'organisme que presideix Christine Lagarde donarà suport a l'aprovació.
"Al BCE li agrada la consolidació, li agradaria que hi hagués entitats més grans i fusions transfrontereres", apuntava aquest dijous en la roda de premsa posterior a llançar una opa hostil sobre el Sabadell. En aquest cas no hi haurà una fusió entre bancs de diferents països, sinó locals, i els convertiria en el primer o segon banc d'Espanya amb quotes superiors al 22%, segons ha revelat.
Torres ha assegurat que el BCE coneixia l'operació iniciada la setmana passada amb una oferta de fusió al Sabadell, que va ser rebutjada i ha acabat en opa hostil, però no per això compten amb la seva aprovació. De fet, ara s'ha obert el termini per presentar formalment el projecte, demanar autorització als diferents supervisors, i obtenir-ne la regulació. "S'inicia el termini per demanar les regulacions al BCE, al Banc d'Espanya i a les autoritats de competència a Espanya i el Regne Unit, estimem un període de sis mesos", comentava l'executiu del BBVA.
Precisament en un fòrum empresarial celebrat a Madrid, el vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, s'ha pronunciat sobre aquesta operació i ha explicat el mateix, que l'entitat ha d'autoritzar l'operació de compra del Sabadell per part del BBVA basant-se en el principi de solvència i en el prudencial, perquè el que es busca és "l'estabilitat del sistema financer".
En declaracions als mitjans aquest dijous, De Guindos ha dit que al BCE ara mateix han de ser "absolutament prudents" i ha eludit comentar el rebuig del govern espanyol a l'opa hostil plantejada avui pel BBVA, recull EFE. "Hem de ser absolutament prudents, en aquest moment no sabem si l'operació cristal·litzarà, depèn dels accionistes", ha declarat.
"Però li puc dir que el BCE ha d'autoritzar-la i ho fa sempre basat en el principi de solvència i en el principi prudencial. Nosaltres el que busquem és l'estabilitat del sistema financer en la zona euro i Espanya és un país important", ha afegit.