El president del BBVA, Carlos Torres, ha enviat aquest dilluns una carta als seus accionistes perquè donin suport a l'ampliació de capital amb què l'entitat preveu finançar la compra del Sabadell si l'opa tira endavant. Cal recordar que el banc d'origen basc ha convocat una junta extraordinària al Palau Euskalduna de Bilbao divendres vinent 5 de juliol per tirar endavant l'ampliació de capital necessària per realitzar el canvi d'accions amb el Sabadell.

L'ampliació de capital és un dels passos necessaris dins de l'oferta de compra als accionistes del Sabadell pel 100% de les accions que BBVA va anunciar el passat 9 de maig. Per això, el banc ha enviat un vídeo i una carta als seus inversors, animant-los a participar en la junta i comptar amb el seu suport.

En la missiva, el BBVA posa de relleu l'operació i subratlla que la unió d'ambdues entitats té per objectiu "construir un banc més fort i rendible, i un referent al mercat per volum d'actius, crèdits i dipòsits". El banc, que actualment és el tercer més gran del país, assegura que una escala més gran li permetrà afrontar els reptes estructurals del sector financer en millors condicions, "abordant de forma eficient les necessàries inversions en transformació digital d'un sector cada vegada més global".

Torres recorda que han proposat als accionistes del Sabadell el canvi d'una nova acció del BBVA per cada 4,83 accions del Sabadell. I que l'ampliació de capital es realitzarà amb l'emissió de noves accions ordinàries de BBVA sense que existeixi cap dret de subscripció preferent ni desemborsament per la seva part, ja que es destinaran als accionistes de Banc Sabadell que acceptin l'oferta de compra.

Així, l'import final de l'ampliació de capital quedarà subjecte al nombre d'acceptacions de l'oferta de compra per part dels accionistes de Banc Sabadell. El BBVA defensa que, una vegada completada la fusió, mantindrà la seva actual política de remuneració als accionistes, que suposa repartir entre el 40% i el 50% del benefici, amb la possibilitat de combinar dividends en efectiu i recompres d'accions, així com el compromís de distribuir qualsevol excés de capital per sobre del 12%.

Finalment, el president del BBVA assenyala que l'oferta sobre les accions del Sabadell està subjecta a l'acceptació per part dels accionistes del banc català que representin la majoria de la seva capital social (almenys un 50,01%), a l'obtenció de les autoritzacions regulatòries necessàries i a l'aprovació dels accionistes de l'augment de capital.

El BBVA treu múscul davant dels grans inversors

El BBVA està intentant convèncer l'opinió pública de les 'bondats' de la fusió com al Sabadell, malgrat que l'opa hostil no ha estat ben rebuda ni a Catalunya ni a Moncloa. A més de reunir-se amb empresaris i d'enviar aquest dilluns una carta als seus propis accionistes perquè donin suport a l'operació, el banc va defensar la seva fortalesa fa només uns dies davant els grans inversors.

En concret ho va fer el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, que va assistir el dia 5 de juny passat a una conferència amb inversors organitzada per Goldman Sachs a Madrid, com va avançar On Economía. Es tracta d'una trobada anual a què no sol acudir el CEO, però ateses les circumstàncies va assistir el número dos acompanyat de la directora financera del banc.

A la trobada, Genç va assenyalar davant els grans fons (molts d'ells accionistes del Sabadell) que la creació de valor és la principal prioritat del banc i el que guia la manera com BBVA gestiona el seu negoci. De fet, el CEO va destacar que la rendibilitat del banc és superior a la mitjana del sector en les geografies en què és present, "gràcies a franquícies líders a cada país" ia Espanya, concretament, creu que el banc seguirà oferint bons nivells de rendibilitat en els pròxims anys”.