BBVA torna a apostar un any més per professionals de l'àmbit STEM, que per les seves sigles en anglès fa referència als termes Science, Technology, Engineering and Mathematics. El que es tradueix com|com a enginyers, físics, matemàtics, experts en intel·ligència artificial o gestió de dades. El banc que presideix Carlos Torres ja va anunciar el passat 2022 que contractaria prop de 2.000 persones amb perfils tecnològics a nivell grup, 400 d'ells a Espanya.

Però ara puja la seva aposta, l'entitat acaba de comunicar que aquest 2023 s'incorporaran al grup més de 2.600 professionals de l'àmbit STEM i 1.000 d'aquestes contractacions seran a Espanya. De fet, BBVA ja n'han incorporat uns 1.200 des de començament d'any (500 a Espanya), segons revela en un comunicat aquest divendres. En els següents sis mesos de l'any entraran al banc els altres 1.400 nous treballadors.

Per donar resposta al nou pla de creixement en l'àmbit de la tecnologia, BBVA ha llançat un programa intern mitjançant el qual els mateixos empleats poden suggerir candidats per a les vacants tecnològiques. El treballador participa en el procés de selecció en igualtat de condicions que la resta de candidats i si finalment s'incorpora a la companyia, l'empleat que l'ha proposat té accés a compensacions que poden arribar fins als 2.000 euros per candidatura.

"És una manera d'involucrar tots els nostres professionals en els objectius del banc. D'aquesta forma, els mateixos empleats participen en donar resposta a una de les prioritats del Grup que és construir el millor equip i el més compromès", explica Pedro J. Méndez, responsable global de talent i cultura en l'àrea d'Enginyeria de BBVA, en un comunicat.

Els perfils que més està demandant el banc per a l'àrea d'Enginyeria són desenvolupadors de 'programari' i enginyers de dades, seguides per especialistes en seguretat, infraestructura i arquitectura. Actualment, BBVA ja compta amb uns 22.000 professionals amb perfil STEM en l'àmbit global i aquests representen aproximadament el 19% del total de la plantilla del banc.

Fa més d'un any, l'entitat va posar en marxa una divisió global de 'programari' que agrupa més de 16.000 desenvolupadors i que li està permetent accelerar la creació de solucions digitals i la seva escalabilitat entre els països on opera. Addicionalment, el banc va reforçar la seva aposta per la tecnologia i les dades amb la creació de dos centres tecnològics a Bilbao per acollir les seves divisions de BBVA IT i BBVA Next Technologies, dues companyies que s'encarreguen de desenvolupar, mantenir i evolucionar els sistemes i aplicacions de l'entitat a Espanya i d'arquitectures avançades en tecnologies Cloud, en seguretat i dades.

Pel costat de Data, el banc compta amb més de 3.000 professionals dedicats a l'enginyeria i ciència de dades després de l'impuls generat pels projectes vinculats a la intel·ligència artificial i per l'obertura d'un centre de l'AI Factory a Mèxic. Amb tot, BBVA va incorporar tancament de l'any passat a més de 3.600 perfils tecnològics i 1.000 d'elles van ser a Espanya, més del que s'havien proposat. Una senda "que esperem mantenir al llarg d'aquest any", conclou Méndez.