El Sabadell ha demanat al BBVA en diverses ocasions que aclareixi alguns aspectes de l'opa, entre ells, quins són els escenaris possibles si l'opa tira endavant, però no hi ha fusió. I el banc que presideix Carlos Torres i dirigeix Onur Genç els ha detallat al fullet enviat a la SEC dels Estats Units, que ja ha actualitzat dues vegades des que el va registrar al juliol.
El BBVA fins i tot l'inclou dins dels riscos relacionats amb l'oferta de canvi, on explica ara que serà la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) qui determini si pot vendre al Sabadell i en quines condicions, en el cas que els accionistes del Sabadell recolzin l'opa, però no rebi llum verda per a la fusió per problemes de competència.
Torres i Genç continuen confiant que l'opa tirarà endavant i que no hi haurà problemes de competència a Espanya si absorbeixen el Sabadell. Malgrat això, el BBVA comenta amb detall quines són les seves opcions davant d'aquest escenari, que considera poc probable. Primer, el banc recorda al fullet els tres casos en els quals podrà retirar l'opa.
Un d'ells és que la CNMC, encarregat d'estudiar la competència, rebutgi la fusió perquè observi que hi ha una elevada concentració bancària a Espanya. El segon suposat es donaria si abans que els accionistes del Sabadell votin, la CNMC aprova l'operació subjecta al compliment d'alguna condició, i al BBVA ja no li interessi seguir amb ella perquè l'oferta canviï com a resultat d'això. I per tant, no podria aprofitar plenament els beneficis i sinergies esperats.
I en tercer lloc, el BBVA podria retirar l'opa si quan acabi el termini d'acceptació per als accionistes del Sabadell, i encara que hagi estat acceptada pel 50,01% d'ells (que és el requisit que s'ha marcat) la CNMC encara no hagués donat la seva autorització expressa o tàcita a la fusió.
Ara bé, si els accionistes del Sabadell aproven l'opa i el canvi es duu a terme, però el BBVA decideix no seguir endavant amb la fusió sense haver rebut la decisió de la CNMC respecte a la concentració bancària resultant a Espanya, "no podrà exercir els drets polítics associats a les accions de Banc Sabadell propietat de BBVA fins que Competència emeti una decisió. I una vegada que emeti una decisió, el BBVA haurà d'atenir-s'hi". És a dir, el banc no podrà moure fitxa sense el permís de l'organisme que presideix Cani Fernández.
El banc aclareix també que només en el cas que la CNMC no autoritzi la fusió, però l'opa ja estigui aprovada, el BBVA estaria obligat a vendre la totalitat o part de la seva participació en Banc Sabadell, però ho farà "en els termes establerts" per la CNMC.
En el supòsit que la CNMC aprovi la fusió subjecta al compliment d'alguna condició, el BBVA tindrà dos escenaris. El primer, seguir endavant i complir les condicions. El segon, vendre la totalitat o part de la seva participació en Banc Sabadell, però de nou, en els termes establerts per la CNMC.
"El percentatge d'accions de Banc Sabadell sobre les quals BBVA podria no poder exercir els seus respectius drets polítics o que BBVA podria estar obligat a vendre, i el moment per al compliment de qualsevol dels esmentats requisits serien determinats per les autoritats de defensa de la competència espanyoles", insisteix de nou el banc en el fullet enviat a Wall Street.
BBVA actualitza l'oferta de canvi al fullet
D'altra banda, el BBVA ha introduït al fullet la nova oferta als accionistes del Sabadell, que sorgeix en actualitzar el preu inicial amb el repartiment de dividends. Si bé, Sabadell va pagar el passat 1 d'octubre un dividend de 0,08 euros per acció i a conseqüència d'això, el tipus de canvi aplicable es va ajustar des del tipus de canvi original d'una acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Sabadell, a una acció de nova emissió de BBVA per cada 5,0196 accions de Sabadell.
En aquest context, el banc informa els inversors que si BBVA realitza qualsevol distribució de dividends en aquest període, l'oferta també s'ajustarà a l'alça.