El BBVA i el Sabadell han tornat deixar clar les seves diferències amb l'opa. El primer la defensa i el segon la rebutja, tal com han posat en relleu amb l'encreuament de paraules d'aquest dilluns, en un fòrum econòmic, on han participat ambdós bancs, però en diferents torns. En el del BBVA, el CEO ha defensat que l'opa "és de llibre". I en el del Sabadell, el seu conseller delegat ha assegurat que a aquest llibre li falten "les últimes pàgines" i que, a més, l'operació "no va bé".

El primer en parlar ha estat el conseller delegat de BBVA, Onur Genç, que ha insistit que el banc confia que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) aprovarà l'operació en primera fase, com va ocórrer amb les fusions de CaixaBank amb Bankia i de Unicaja amb Liberbank.

Encara que esperen també que Competència els n'imposi uns remeïs, és a dir, alguns compromisos o condicions. Així mateix, Genç ha assegurat que l'opa és "ideal" i "de llibre" perquè el BBVA i el Sabadell són molt complementàries. I la seva la primera absorbeix a la segona podran diluir les despeses fixes de tecnologia sobre una base major de clients.

Minutos més tard li replicava el conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, que considera que l'opa del BBVA "no va bé", i ha tornat a defensar que el banc català té més valor en solitari, perquè té capacitat de generar beneficis i dividends per sobre dels seus competidors. Aprofitava a més, per enllaçar amb les paraules del seu homòleg i donar la seva visió sobre l'assumpte.

"L'he escoltat aquest matí (al CEO de BBVA). Deia que era una operació de llibre... bo, és un llibre a què li queden moltes pàgines per escriure encara", apuntava. D'altra banda, González-Bueno assegurava que el Sabadell no sap si s'aprovarà en la primera fase, com diu el BBVA, "si passarà a fase dos".

Però recordava que si passa a fase dos, "passa a fase tres" i allà és el Govern espanyol qui té la possibilitat d'"endurir, suavitzar o deixar constants els 'remeïs' o condicions que hagi posat en el seu cas la CNMC". Assenyalava aquí que aquesta operació "és molt complexa" perquè el BBVA apunta que el solapament de pimes compartides entre els dos bancs, és de només l'1,5%. Però l'entitat catalana, pensa que el solapament "és molt més gran".

CaixaBank veu una forta competència entre els dos bancs

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, que també ha participat en aquest fòrum empresarial, assegura que l'opa no està "despistant" aquestes entitats, per la qual cosa es mantindrà la forta competència que hi ha al sector bancari espanyol i no n'hi hauria una oportunitat "especial" per guanyar quota.