La farmacèutica Boehringer Ingelheim invertirà 13 milions d'euros al hub tecnològic de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), que compleix una dècada i que dona servei a tota la multinacional. Amb una plantilla de 300 persones, que creixerà un 10% aquest 2023, el centre dona serveis a més de 50.000 usuaris, deu anys després de la seva posada en marxa. Això l’ha convertit en el centre tecnològic més gran de la companyia en matèria digital, després del de la seva seu central (a Ingelheim am Rhein, a Alemanya) i del que té als Estats Units. Boehringer Ingelheim compta amb altres centres tecnològics a Buenos Aires (Argentina) i Manila (Filipines). A Sant Cugat, central del grup a Espanya, Boehringer té 3 hubs internacionals (IT Hub, Delivery Unit i Regulatory Affairs).
El hub tecnològic català acull el centre de ciberintel·ligència i operacions de seguretat, que s’encarrega d'identificar vulnerabilitats i possibles ciberatacs per així protegir i preparar la companyia davant d'aquest tipus d'esdeveniments. Així, aquest centre estratègic proporciona coneixement basat en evidències sobre les amenaces contra actius de les diferents seus de Boehringer Ingelheim. Aquest coneixement inclou informació de context, descripció dels mecanismes, indicadors de risc i recomanacions d’actuació en relació amb les amenaces existents.
També inclou equips de professionals que treballen en l’operació de xarxes, el d'excel·lència d'automatització de fàbriques i de relació amb els clients. Conegut com a Factory Automation Center, en aquesta unitat tecnològica s'apliquen les noves tecnologies d'indústria 4.0 per aconseguir el nivell d'automatització més avançat de les plantes de producció de fàrmacs de Boehringer Ingelheim globalment, així com de les dues fàbriques ubicades a Sant Cugat del Vallès. A més, es porta el control global de les xarxes de computació, transmissió o telecomunicació de les diferents oficines i plantes de Boehringer Ingelheim.
La seu corporativa de Sant Cugat del Vallès compta amb 2 unitats dedicades a R+D+I, 2 plantes internacionals de producció farmacèutica. El 2022, el grup a Espanya ha tornat a batre el seu rècord d'inversió en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I), amb una xifra que s'eleva als 46,1 milions d'euros, un 8,2% més respecte a 2021 (42,6- milions d’euros). Aquesta quantitat representa un 9,2% sobre les vendes netes del segment de productes farmacèutics de prescripció durant aquest exercici. Aquest esforç, a més, confirma el propòsit de la companyia de continuar transformant la vida de les generacions presents i futures, ja que ha permès ajudar a més d'1.100.000 pacients a Espanya.