La companyia de distribució catalana Bon Preu va tancar el seu darrer exercici amb un benefici net consolidat de 75 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 34% respecte als pràcticament 60 milions d'euros que va registrar en l’exercici precedent. Aquests resultats provenen dels comptes consolidats de Baloo d’Inversions, patrimonial de Joan Font, propietari de la cadena de supermercats Bon Preu.
El grup de distribució, que té la seva seu a Les Masies de Voltregà, a Osona, va tancar el seu darrer exercici amb una facturació de 2.259 milions d’euros, un 8,8% més que l’exercici anterior. Aquesta xifra va suposar un nou rècord pel negoci, després de facturar 2.075 milions d'euros el 2022 i 1.781 milions el 2021.
Inversions de l'empresa
El negoci va créixer en el període amb l’obertura de sis establiments i un parell d’estacions de servei. A més, va dur a terme reformes en alguns punts de venda i va destinar capital a projectes “estratègics” com l’ampliació de la cobertura del seu servei en línia, així com a la comercialitzadora d’electricitat. Aquestes actuacions van representar el gruix de les inversions de la companyia, que van ascendir a 145 milions d'euros. En total, la cadena de supermercats ha invertit més de 1.150 milions d’euros en els últims 10 anys.
A tancament del període 2023-2024, el grup comptava amb 136 supermercats Bonpreu, 57 de la marca Esclat, una seixantena de gasolineres EsclatOil i 14 minimercats. A banda, disposa del servei en línia amb 26 punts de recollida arreu del territori i en el darrer exercici va invertir més de deu milions d'euros en la instal·lació de carregadors elèctrics per a vehicles i en plaques fotovoltaiques per al seu autoconsum. En total, el negoci té 10.833 treballadors.
Projectes de Bon Preu a Catalunya
De cara a aquest 2025, el grup d'alimentació té diferents projectes en marxa. Un d'ells és el de la planta de Danone a Parets del Vallès, al Vallès Occidental, que el grup va comprar a finals de l'any passat. En concret, el grup de distribució de Joan Font preveu destinar la planta a activitats logístiques i ja va anunciar que invertiria 30 milions d'euros per transformar-la. En concret, Bon Preu preveu convertir la fàbrica, que actualment té 157 treballadors, en un 'hub de distribució', un centre logístic i tecnològic on també hi haurà oficines i personal qualificat, i que treballarà principalment per a la zona metropolitana. Encara que l'import de l'operació no va transcendir, està previst que es faci efectiu durant el primer semestre d'aquest any.
A banda, el segon projecte que té l'empresa és als terrenys de Montblanc, a la Conca de Barberà, que Gesdip (societat del grup de supermercats Bon Preu), va adquirir fa uns anys a l'empresa pública Cimalsa i que té previst invertir 204 milions d'euros per construir una nova "ciutat logística".