La portuguesa Bondalti Iberica i el grup italià Esseco han rebaixat a 3,505 euros i 3,745 euros per acció, respectivament, el preu de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) que cada una d'elles ha llançat sobre la totalitat del capital social d'Ercros, després d'ajustar-les ambdues pel repartiment de dividend. No obstant això, l'import ofert pel grup Esseco, controlat per San Martino, segueix un 6,8% per sobre del de la lusitana Bondalti.

Segons han informat ambdues companyies a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Bondalti i Esseco han ajustat les seves ofertes arran del dividend en efectiu amb càrrec al benefici de 2023 per un import brut de 0,096 euros per acció abonat als accionistes de Ercros aquest dimecres, 10 de juliol. En conseqüència, després d'aplicar l'esmentada deducció i arrodonir el resultat a l'alça a un múltiple de 5 en el tercer decimal (variació mínima de cotització d'Ercros), el preu de l'oferta passa a ser de 3,505 euros (Bondalti) i 3,745 euros (Esseco) per cada acció d'Ercros.

Aquestes també han avançat que si Ercros realitza qualsevol altra distribució a accionistes, "el preu de l'oferta es reduirà en la quantitat equivalent a l'import brut per acció de la distribució, sempre que la data de publicació del resultat de l'oferta als butlletins de cotització coincideixi o sigui posterior a la data exdividend".

El preu ofert per Bondalti, que va llançar el passat 5 de març la seva OPA, de caràcter voluntari, sobre el 100% de Ercros, de 3,505 euros per acció, suposa valorar la firma catalana en 320,5 milions d'euros, mentre que l'ofert per Esseco en la seva contraopa, de 3,745 euros per títol, comporta taxar Ercros en 342,4 milions d'euros.

Ercros preveu pèrdues de fins a 2 milions

El grup químic preveu registrar un resultat que se situï en una forquilla d'entre 0 i -2 milions d'euros en el primer semestre d'aquest any, comparats amb els 16,5 milions d'euros que va comptabilitzar entre gener i juny de 2023. A més, la firma catalana situa la seva previsió del resultat brut d'explotació (ebitda) ordinari entre els 20 i 25 milions d'euros, la qual cosa suposa un descens del 55,75% i 44,7%, respectivament, davant els 45,2 milions d'euros que va registrar en el primer semestre de 2023.

Ercros atribueix aquests resultats del primer semestre de l'any a l'impacte negatiu de l'activitat de dos dels seus proveïdors, "que han afectat negativament les produccions i vendes del període". Les vendes de productes acabats, per la seva part, les ha situat entre els 345 milions i 355 milions d'euros, mentre estima una contribució d'entre 120 milions i 125 milions d'euros per a aquest primer semestre de l'any. La companyia química ha recordat que aquestes dues últimes xifres es comparen amb unes vendes de 419,5 milions d'euros i una contribució de 144,9 milions d'euros entre gener i juny de 2023.