Després de gairebé 30 anys de presència a Madrid, el grup Caixa Enginyers ha inaugurat aquest dijous la seva nou seu corporativa a la capital espanyola. La cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors operava fins ara amb dues oficines d'atenció presencial per als 18.000 socis residents a Madrid. El seu pes financer a la capital es tradueix en la gestió d'un volum de negoci de 737 milions d'euros i compte entre la seva base social amb particulars, empreses i administracions públiques, segons dades facilitades per la mateixa entitat.

El grup Caixa d'Enginyers ha situat Madrid entre les places financeres estratègiques on créixer, amb previsions i interès per augmentar el nombre de socis en els pròxims anys. Per a l'entitat és important que el PIB de Madrid va ascendir a més de 181.000 milions d'euros el 2023, i va generar una mica més del 12% del PIB d'Espanya.

El director general de Caixa d'Enginyers, Joan Cavallé, ha valorat l'excel·lent moment que viu l'entitat, “des de la qual estem treballant intensament implementant el nostre pla Transforma2026, amb el qual ens estem dotant d'una estructura més sòlida davant el nou cicle econòmic i financer amb l'objectiu de continuar cuidant la salut financera dels nostres socis i sòcies a través d'un servei de qualitat i proximitat”. Ha dit que es tracta d'una entitat amb "un model d'èxit a Europa, on ja ocupa el 22% de quota de mercat, i que reflecteix la nostra forma diferent d'entendre i fer les finances”, ha afirmat Joan Cavallé.

L'entitat en el seu conjunt va registrar un favorable exercici 2023. El grup Caixa Enginyers va obtenir un “resultat històric” amb un benefici net de 19,6 milions d’euros, un 71,9% més que en el període anterior, i amb un resultat abans d’impostos de 23,74 milions d’euros, un 85,79% més. El marge brut va créixer un 42,2%, fins als 99,5 milions d’euros, gràcies a l'increment exponencial dels marges d’interessos, que va contribuir a dos terços de la composició del marge brut, sumant 66,37 milions d'euros, un 83,32% més que el 2022.

Inauguración oficial de la sede de Caja Ingenieros, en Madrid
Inauguració oficial de la seu de Caixa d'Enginyers, a Madrid

Una quarantena de professionals

Situada al cor del barri Salamanca, la nova seu central madrilenya de Caixa Enginyers actuarà com a seu corporativa de la zona centre del país, substituint a l'anterior oficina de María de Molina, amb un equip de 15 professionals que oferirà un servei personalitzat i de qualitat a la base social de l'Entitat. A aquesta oficina se sumen les altres dues que l'entitat té a Madrid, al carrer Carranza i al carrer Alberto Alcocer, amb 23 empleats més.

Durant l'acte institucional de la inauguració, el president de Caixa Enginyers, Félix Masjuan, ha destacat també la solidesa de l'entitat i els forts vincles d'aquesta amb Madrid. “Som una alternativa de futur respecte a altres models bancaris, com es demostra cada dia a través de la solidesa i l'èxit del nostre model. Impulsem una economia social sostenible i segura". Fent referència a aspectes més institucionals, Masjuan ha explicat que fa poc més d'un any "vam renovar la nostra identitat corporativa amb un nou logo, inspirat en la Creu de Malta o Roda de Ginebra, que rendeix homenatge als nostres orígens lligats al món de l'enginyeria i que també és símbol de la nostra essència cooperativa, del nostre ADN. Un model referent i d'èxit a Europa que humanitza les finances i que posa sempre a les persones sempre en el centre, creant una forta vinculació amb l'entorn”, ha conclòs el president de la banca cooperativa.

Durant l'acte d'inauguració, Juan Revuelta González, viceconseller d'Hisenda de la Comunitat de Madrid, ha destacat que "aquesta nova oficina és una aposta per la Comunitat de Madrid, i sobretot una aposta de Caixa Enginyers per donar suport a les inversions. Caixa Enginyers és una banca cooperativa espanyola, amb gairebé 60 anys d'història, i que decideixi invertir a Madrid és una alegria", Segons Revuelta, la decisió "ve a corroborar la situació econòmica en la qual ens trobem a la Comunitat. Madrid és el place to be, atraiem talent i inversió. Estem en un moment de bonança econòmica, que atreu negoci, ocupació i entitats de referència com a Caixa Enginyers". "La vostra professionalitat i talent és el que volem aquí perquè ens fa créixer”, ha argumentat Juan Revuelta González.

Per la seva part, Ángel Niño Quesada, regidor i titular de l'Àrea Delegada d'Innovació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Madrid, ha corroborat que "és un bon moment per a Madrid". "Els organismes internacionals estan parlant de com la ciutat està creixent. És un pol d'atracció d'inversions, i és un moment que cal aprofitar. Per descomptat, l'obertura d'una nova oficina en aquest cor de Madrid és una gran notícia, ja que posicionar-se aquí és avançar-se al futur de la ciutat, que es troba en plena reconversió atraient inversió i tecnologia", ha afegit.