CaixaBank ha posat al seu aparador una targeta exclusivament pensada per als viatges, una cosa que fins ara només ofereixen a Espanya fintech i neobancs com Revolut o N26. L'entitat permet fins a dues retirades gratuïtes de diners al mes a l'estranger i pagaments en moneda local sense cost. És a dir, no cobra comissió per canvi de divisa.
El turisme viu els seus anys de glòria. El 2023, els residents a Espanya van realitzar 185,9 milions de viatges (un 8,5% més que el 2022) i gairebé l'11% d'ells van anar a l'estranger, segons dades de l'INE, des d'on també s'apunta que la despesa és el que més va créixer, sobretot quan es va viatjar fora d'Espanya.
Una oportunitat que CaixaBank no ha volgut desaprofitar, sent a més el primer banc del país amb més de 18 milions de clients. Així, el banc ha llançat una targeta de viatges anomenada MoneyToTravel, que és de prepagament. Per la qual cosa només es poden gastar els diners que el viatger hagi recarregat abans. Però que també ofereix una assegurança gratuïta d'assistència en viatge, a més del servei Flight Delay Pass, que dona accés gratuït a les sales VIP dels aeroports en cas que el vol es retardi.
El banc, que comercialitza aquesta targeta juntament amb Mastercard, explica que el canvi de divises aplicat quan s'efectuïn pagaments a l'estranger és el fixat per aquesta empresa i no cobrarà una comissió addicional. Quant a les retirades d'efectiu, CaixaBank permet dos reintegraments al mes en caixers fora d'Espanya sense cost. A partir de la tercera retirada, aplicarà una comissió del 4,5% de l'import retirat, que serà mínim de 4 euros. Respecte a l'assegurança de viatge, l'entitat explica que s'ofereix a través de SegurCaixa Adeslas.
I sobre Flight Delay Pass, concreta que es tracta d'un servei gratuït disponible per al passatger principal i un company de viatge en el mateix vol. L'entitat ofereix l'espera en sales VIP per als dos viatgers, basant-se en la informació sobre retards a la porta d'embarcament que faciliten les aerolínies i els aeroports a FlightStats.
D'altra banda, CaixaBank assenyala que la targeta sempre s'emet en format físic per possibilitar el pagament en països que no permeten el pagament mòbil, emetre-la costa 10 euros. Tanmateix, la targeta es pot afegir també al wallet de Google Pay, Apple Pay i Samsung Pay.
La recàrrega de saldo és gratuïta. Encara que això sí, el banc demana que la targeta estigui associada a un compte de CaixaBank. Per la qual cosa, primer cal obrir el compte, dipositar-hi els diners i després, recarregar el saldo de la targeta MoneyToTravel.
Diferències amb Revolut o N26
Si bé Revolut o N26 ofereixen actualment números de compte, Bizum, préstecs i altres tipologies de productes, en el seu aterratge a Espanya es van caracteritzar per les seves targetes, que com que no cobraven comissió a l'estranger, es van fer molt populars entre els més viatgers. Aquestes targetes existeixen avui dia i ofereixen condicions semblants a la nova MoneyToTravel de CaixaBank.
A N26, tots els usuaris poden fer pagaments amb targeta gratis a l'estranger, sense comissió. Però si a més el client és prèmium (té subscripció a N26 You o N26 Metal) pot treure diners gratuïtament en qualsevol divisa. Només en el cas que el client tingui N26 Estàndard, el compte bàsic, el banc digital cobra una comissió fixa de l'1,7% per treure diners a l'estranger.
Quant a Revolut, la fintech permet el canvi a 36 divises des de la seva app mòbil. Així, un client pot fer el canvi abans de viatjar i pagar en la moneda local quan ja estigui viatjant. Té una peculiaritat i és que, si aquest canvi es realitza en cap de setmana, és possible que sí que cobri una comissió de canvi de divises. En qualsevol cas, l'app ho indica abans de fer la conversió.
Revolut també permet retirar efectiu als caixers d'un altre país, encara que el nombre de vegades varia segons el pla contractat. Amb l'Estàndard (que és gratis) permet retirar 200 euros al mes o 5 retirades mensuals. Si s'excedeix aquesta quantitat cobra un 2% per cada transacció. Però aquests 200 euros pugen fins a 2.000 euros amb el pla Ultra, que és de pagament, però és el més complet del banc digital, que disposa també d'altres plans intermedis: Plus, Premium i Metal. En alguns d'ells, es dona la disponibilitat també d'esperar l'avió a més de 1000 sales VIP en aeroports de tot el món. I inclouen assegurances de viatges.