El consell d'administració de CaixaBank proposarà a la junta general d'accionistes, que se celebrarà el 22 de març vinent, la distribució d'un dividend en efectiu durant el mes d'abril de 0,3919 euros bruts per acció amb càrrec als beneficis de 2023. Segons l'ordre del dia de la Junta, que s'ha conegut aquest diumenge, el consell del banc que presideix José Ignacio Goirigolzarri proposarà aprovar la distribució del resultat net individual, un benefici de 4.304 milions d'euros, destinant 2.889 milions a dividend i 1.415 milions a reserves.
L'import estimat pel pagament d'un dividend de 39,19 cèntims d'euro per acció equival al 60% del benefici net consolidat, en línia amb la política de dividends actualment vigent a l'entitat, segons informacions recollides per Efe.
Altres punts que figuren en l'ordre del dia són la proposta de reelecció de Verónica Fisas Vergés, consellera delegada del grup de cosmètica Natura Bisse, com a consellera independent i l'aprovació de la reducció del capital social en 129 milions euros de nominal mitjançant l'amortització del mateix nombre d'accions pròpies de CaixaBank d'un euro de valor nominal cada una d'elles. La finalitat de la reducció de capital és l'amortització de la totalitat de les accions pròpies adquirides en el marc de del seu Programa de Recompra, tal com es va indicar amb motiu de l'anunci de l'inici del programa el 18 de setembre de 2023, com a fórmula complementària per remunerar l'accionista.
Una altra proposta sotmesa a la junta d'accionistes serà autoritzar al consell d'administració per augmentar el capital social mitjançant aportacions dineràries en els termes i condicions que estimi convenients, deixant sense efecte l'autorització fins ara vigent, en un import nominal màxim de 3.686 milions d'euros.
El consell també proposarà la modificació de la política de remuneració dels consellers i del nivell màxim de retribució variable per als empleats les activitats professionals dels quals incideixen de manera significativa en el perfil de risc de la societat.
Resolució de Coral Homes
D'altra banda, CaixaBank ha ajornat el termini estimat perquè es resolgui el procediment d'arbitratge que manté obert amb el fons Lone Star respecte a la valoració d'actius de Coral Homes, en la qual el banc té una participació del 20%. S'esperava aquesta resolució per al primer trimestre de 2024, però probablement arribarà abans que finalitzi el segon, segons figura al seu informe anual de 2023.
CaixaBank es va aliar amb Lone Star el 2018 per conformar Coral Homes, on es gestionava un conjunt d'actius immobiliaris que serien propietat de la societat i a la qual es va transferir el servicer ServiHabitat. Com a part d'aquest acord, ServiHabitat continuaria sent el servicer de CaixaBank durant cinc anys.
El 2020, Coral Homes va iniciar un procediment davant de la cort d'arbitratge de la Cambra Internacional de Comerç per desfer l'aportació d'un grup reduït d'actius immobiliaris inclosos en el negoci transferit a Coral Homes. La companyia va reclamar 300 milions d'euros a CaixaBank perquè diversos immobles tenien particularitats amb el títol de propietat que impedien "l'alienació immediata" per part de Coral Homes.
En meitat de tot aquest procés, ServiHabitat va perdre el 2022 el contracte de servicing de Sareb, que va optar per Hipoges i Anticipa-Aliseda. Així mateix, l'any passat ServiHabitat va perdre el contracte de la mateixa CaixaBank, que va optar per Intrum, Faig Real Estate i Azora. Actualment, Lone Star i CaixaBank estan temptejant el mercat per iniciar el procés de venda de ServiHabitat.