CaixaBank assumeix des d'aquest mes de gener la presidència de Bizum. La solució de pagaments que la banca va crear el 2016, fa ja gairebé una dècada, té un consell d'administració format per 12 membres. Els que tenen més capital (CaixaBank, Santander, BBVA i Sabadell) compten amb dos membres i a més se'n van rotant la presidència i la vicepresidència del consell cada dos exercicis. Per la seva part, Bankinter, Unicaja, Abanca i Kutxabank tenen una butaca en el consell cada un.

Seguint aquest esquema, la directora d'operacions de CaixaBank, Rocío Jiménez Sánchez, ha estat nomenada nova presidenta del consell d'Administració de Bizum en representació de CaixaBank. Aquesta presidència l'exercia fins ara Anna Puigoriol en representació del Banc Sabadell. Durant aquests últims dos anys, Rocío Jiménez Sánchez ha exercit com a vicepresidenta.

No és la primera vegada que CaixaBank es posa al capdavant del consell de Bizum, de fet, l'entitat catalana ja va exercir la presidència entre 2016 i 2018, els dos primers anys de vida de la companyia. Ara, a més de Rocío Jiménez Sánchez, l'entitat compta amb Joan Morlá Tomás com a vocal en aquest consell. I és que, CaixaBank és el soci majoritari de Bizum amb el 24% del capital (cap no pot tenir més).

CaixaBank és el soci majoritari de Bizum amb el 24% del capital

Després de CaixaBank, els bancs que compten amb més participació són Santander i BBVA, ambdós tenen un 18,2%. Sabadell, per la seva part, frega el 12%. Encara que si l'opa del BBVA sobre el Sabadell prospera aquest 2025, hi haurà canvis en l'accionariat perquè la suma d'ambdós bancs els faria assolir el 30% del capital, i per això s'haurien de desprendre almenys d'un 6% que podria adquirir, per exemple, Santander.

Així, els tres grans bancs tindrien un 24% cada un. Encara que també pot vendre's a tots els bancs socis de forma proporcional, com el seu dia (després de la fusió de Bankia) va fer CaixaBank. Per sota del 4% del capital estan la resta de bancs socis (en total n'hi ha 22, pràcticament el pool complet de bancs espanyols) però hi ha molta diferència entre uns i d'altres.

Kutxabank, Banc Cooperatiu Espanyol (Grup Caixa Rural), Ibercaja, Banc de Crèdit Cooperatiu (Grup Cajamar), Abanca, Bankinter i Laboral Kutxa tenen entre un 1% i un 3% del capital, així que van rotant en el consell cada dos anys, ja que no tenen una butaca permanent. Per sota de l'1% també tenen participacions entitats com a Banca Pueyo, Banc Mediolanum, Banca March, Cajalmendralejo, Eurocaixa Rural, Caixa d'Enginyers, Evo Banco, Cecabank, BNP Paribas o Singular Bank. Tanmateix, aquestes entitats no tenen representació