L'operador de transport logístic integral Calsina Carré inverteix 11,2 milions d'euros en el seu hub logístic de Pont de Molins (Girona) per ampliar l'oferta de serveis als transportistes. La companyia de capital familiar disposarà d'una infraestructura amb 550 places de pàrquing i noves àrees per als transportistes en 130.000 metres quadrats d'instal·lacions per oferir serveis com proveïment de carburant de combustibles, recàrrega de vehicles elèctrics, manteniment i àrees de descans i higiene per als xofers. 

La inversió ha estat possible a través d'un préstec per a iniciatives industrials de l'Institut Català de Finances (ICF), focalitzat en projectes de descarbonització, transició energètica i reindustralització verda com una de les línies estratègiques de l’economia. 

Gràcies a la seva ubicació, el hub de Pont de Molins contribueix a la reordenació i la descongestió de l'àrea de la Jonquera, un dels punts fronterers més importants d'Espanya i situada a menys de 20 quilòmetres de distància de terminals intermodals de rellevància com el Voló o Perpinyà, ha destacat el grup. Així, la infraestructura de Calsina Carré, a més de dignificar les condicions de treball dels conductors, millorar les infraestructures del sector logístic i ajudar la reordenació del territori.

L'ampliació i el desenvolupament del pàrquing s'executarà seguint estàndards de qualitat de la UE i els requisits de control d'impacte mediambiental, com ara la gestió eficient dels residus i la implementació de tecnologies d'eficiència energètica, de manera que tindrà un estalvi d'energia elèctrica de 190.000 kW a l'any i una generació d'energia renovable de 229.000 kW anuals. A més, aquesta xifra augmentarà en un 30% el 2025, gràcies a la instal·lació de més plaques solars.

Camió de transport de mercaderies de Calsina Carré

Fundada el 1971, a Figueres, per Jaume Carré i Cristina Calsina, la companyia és dirigida actualment per la seva neta Alba Carré, que ocupa les responsabilitats de consellera delegada del grup Calsina Carré Transports & Logistics. Amb una facturació de 200 milions d'euros anuals, té una plantilla que supera les 1.000 persones -amb més de 170 professionals logístics i 340 conductors-, i una flota de més de 1.000 camions i 1.300 remolcs. Al hub logístic de Pont de Molins, l'operador disposa de 95.000 metres quadrats d'instal·lacions i 8.500 metres quadrats destinats a magatzem.

Des de l'any 2000, l'aposta de la companyia va ser transformar-se en un operador logístic integral, incorporar el transport marítim i ferroviari i disposa de diferents emplaçaments a Europa i el nord d'Àfrica, amb una presència molt important al Magreb. La companyia s'ha especialitzat en tres grans àrees de negoci: el transport terrestre, la logística de magatzems i els serveis dedicats al sector del transport per carretera i segueix apostant per nous serveis als transportistes i mesures de sostenibilitat, estalvi energètic i innovació. Tecnològicament, el grup ha desenvolupat un software i altres solucions innovadores per a la gestió de tots els processos logístics interns. 

Tanmateix, el 2022 va posar les instal·lacions de Pont de Molins a disposició de transportistes externs i actualment té un flux de 2.000 vehicles diaris per la infraestructura.