Casa Tarradellas ha invertit 25 milions d'euros en la construcció d'un segon molí en les seves instal·lacions fabrils de Vic (Barcelona). Aquesta millora àmplia la seva capacitat global de molta fins a les 30 tones de blat per hora; el cereal que utilitza per a la fabricació de pizzes i masses fresques. La nova instal·lació, que se suma al primer molí inaugurat el 2010, realitza tot el procés, des de la neteja del blat fins a la recepció i elaboració de la barreja de farina específica per a cada producte i el seu posterior emmagatzemament.
A més, aquest molí d'última generació, amb una superfície de 1.800 metres quadrats, és capaç d'optimitzar els processos de producció i sostenibilitat i permet moldre 12,5 tones de blat per hora. Aquesta nova instal·lació de Casa Tarradellas -companyia propietat de la família Terradellas, amb membres de la segona generació al capdavant del negoci- disposa també dels últims models de bàscula i visió artificial per seleccionar el blat.
L'àrea d'emmagatzemament del nou molí té ara una capacitat de blat de 8.000 tones, està dotada d'equips que, a partir de tècniques de tamisatge i aire, permeten emmagatzemar el blat ja net que després passarà a la fase de molta perquè s'elabori la farina per a les pizzes.
Juntament amb la posada en marxa del segon molí, Casa Tarradellas ha integrat també un nou centre d'investigació dedicat a l'estudi i selecció de les farines per assegurar els estàndards de qualitat que requereix la companyia, segons ha informat Efe, després de la visita a les instal·lacions que ha pogut realitzar únicament un reduït grup de periodistes. Actualment, Casa Tarradellas té 18 centres de producció, en els quals es fabriquen tots els seus articles, ubicats en un radi d'uns 20 quilòmetres i cada planta té un laboratori que controla la feina de cada instal·lació i en els que treballa un equip de 60 persones.
La marca Tarradellas, coneguda també per l'elaboració del fuet Espetec, va inaugurar el 2010 el seu primer molí, amb el qual es processen 18 tones per hora de blat per als seus productes, una innovació que va convertir l'empresa en l'únic elaborador de pizza a Europa amb molí propi, segons dades facilitades per l'empresa.
A l'exterior de la construcció, la companyia ha instal·lat un parc solar amb 2.500 plaques, que aporten el 25% de l'energia que requereix el nou molí.